In de ban van Zynah – GIVE-AWAY

Eigenlijk heb ik meer dan tassen genoeg en kan ik er maar eentje tegelijk gebruiken. Ik ben dus heel selectief geworden in wat ik wil testen en wat niet. Maar toen Sandeep van Kaur Threads mij vroeg om de Zynah te testen, zette ik de aanvankelijke weerstand snel overboord.

Sinds ik voor het eerst gecontacteerd werd door Sandeep, ben ik grote fan van haar patronen. Ik heb een tijdje -omwille van de drukte thuis en op het werk- niet kunnen testen voor haar, en dat vond ik heel erg jammer. Ook de Zynah test kwam eigenlijk niet op het juiste moment, maar omdat ik meteen verliefd werd op de tas, en ik geen drie keer achter elkaar “neen” wilde zeggen, besloot ik er tijd voor te maken.

De Zynah is een elegante damestas met de perfecte ‘tussenin’ afmetingen. Ze is niet klein en niet groot, gewoon perfect voor een alledaagse tas als je niet te veel prullen wil meesleuren. De belijningen zijn strak en modern, zonder te hoekig te worden. De talloze prachtige details maken dit een tas waar je mee kan ‘stoefen’.

Zowel vanbinnen als aan de buitenkant heb je heel wat opbergmogelijkheden en ritsvakjes. Aan de voorkant, achter het mooi afgelijnde paneel, zit een ritsvak. Aan de achterkant een vak met magneetknop. Binnenin heb je een ritsvakje en een open steekvak, allebei prachtig afgewerkt met een stukje kunstleer. Bovenaan sluit de tas met een rits, dus al je spulletjes zitten veilig.

Van de manier waarop de ‘connectors’ bevestigd worden in de tas, tot de afwerking van het ritsvakje binnenin, de Zynah zit vol technieken en details die ik nog niet vaak tegenkwam. Het zorgde wel voor een aantal spannende momentjes… je moet namelijk een paar keer knippen in afgewerkte panelen. Heftig, maar met een prachtig resultaat.

Persoonlijk vind ik de Zynah geen tas voor de absolute beginner, tenzij die een grote doorzetter is. Ik heb er toch wel op gezwoegd… Het begint al met het grote aantal patroondelen, waardoor de voorbereiding niet van de poes is. Eens alles geknipt en verstevigd, volg je de mooi geïllustreerde stap-voor-stap handleiding. Die is geschreven in het Engels, maar met wat basiskennis, Google Translate en de talloze foto’s, geraak je er wel. Toch ben ik wel anderhalve dag bezig geweest met de tas. Geen snel-klaar-met-de-vingers-in-de-neus projectje dus.

Zoals wel vaker, haalde ik de benodigdheden voor de tas uit mijn voorraad. Echt, die voorraad barst zowat uit zijn voegen… Vanzelfsprekend komt het overgrote deel ervan uit mijn favoriete shops. Het zilvergrijze kunstleer en het paarse katoentje van de voering kocht ik bij Toverstof. Het zwarte kunstleer van de bodem en alle fournituren kocht ik bij ZipperZoo.

Het was geen makkie, deze tas, al wil ik je vooral niet afschrikken. Voor mij was het een combinatie van vermoeidheid, stress op het werk en dus een ‘foute timing’ voor de test. Maar ik ben volledig in de ban van mijn Zynah, ik blijf er maar naar kijken. Er is dus een grote kans dat je hier binnen’kort’ nog wel een exemplaar ziet passeren.

GIVE-AWAY

Wil je zelf met deze beauty aan de slag? Tot en met 3 november koop je alle patronen van Kaur Threads met 10% korting. Maar er is meer: ik mag het patroon van de Zynah verloten onder mijn volgers. Schrijf een leuke reactie onder deze post en waag hier je kans, of reageer onder de eerste Instagram post van de reeks. Veel succes!

Tot snel,
Lieve

34 gedachten over “In de ban van Zynah – GIVE-AWAY

 1. Lieve, telkens weer kijk ik uit naar jouw blog vol nieuwe “naaisels”. Telkens weer zie ik hoe jij gegroeid bent in je kennis en je kunnen. En toch heb je een drukke zware job en ook thuis is het niet altijd even rustig. En dit is helemaal geen tussendoor-project, integendeel. Telkens weer zie en voel ik dat jij er meer en meer je ziel, je zijn er in legt.
  En weet je? Ik zou ook nog eens dolgraag een prachtige tas naaien, een tas waarvan ik denk: dit is ze! Dus bedankt om ons hier deze kans te geven. Doe zo voort

  Like

 2. Prachtige tas…. ik dacht bij de eerste foto dat het om een laptop tas ging tot ik verder las…. zou nog ideaal eindejaarscadeautje kunnen worden voor schoonzus van wie ik het leder kreeg van haar zetel :)-.
  ik ben fan….

  Like

 3. Wat een prachtige tas is het geworden! Een hele verrassing dat de binnenkant zo prachtig mooi afgewerkt is! Komt precies zo uit de winkel…

  Like

 4. Wauw, weeral een mooie handtas en met wat een gemak maak jij al die leuke dingen. Of ziet er toch zo uit. En zo mooi afgewerkt binnenin.
  👌

  Like

 5. Mooie versie van deze Zynah, Lieve! Bovendien een heel interessant patroon als ik lees dat er toch wel een aantal nieuwe technieken in zitten! Daarvoor alleen al zou een tassenmaakster het patroon willen! Daarom doe ik ook heel graag mee met de give-away!

  Like

 6. Na mijn 2 Stinger fietstassen zou ik me wel aan dit tasje willen wagen. Ik heb rood echt leder liggen die me al toe fluisterde dat het graag in dit tasje wil transformeren…

  Like

 7. Prachtig exemplaar weer. Ik ben al een tijdje fan, van jouw creaties en van Kaur Threads. Om een of andere reden stel ik het steeds uit om een patroon aan te kopen (misschien toch ergens de angst om eraan te beginnen, want ze zijn allemaal zo mooi…) Ik waag dus graag mijn kans voor de give away, misschien kan ik daardoor toch over de drempel stappen en met die patronen beginnen. Tassen heb je immers nooit genoeg!

  Like

 8. Wat een geweldige tas en hoe enthousiast kan jij dit beschrijven ! Mijn vingers jeuken 😍 ! Met zo’n kort hengsel zou ik eindelijk de perfecte tas voor mijn jongste dochter kunnen maken, hier kijk ik enorm naar uit !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s