Layla – klaar voor de herfst

“Deze herfst is een lange spijkerrok helemaal on trend”, schrijft La Maison Victor op de website over de leuke kuitlange Layla rok. Al loop ik meestal wat achter op de mode, met deze trend ben ik volledig mee!

Blauw is mijn kleur, dat zal jij als aandachtige lezer van Girls in Uniform wel al begrepen hebben. Al raden mijn vrienden mij soms aan eens iets anders te doen, de kleur zal mij nooit vervelen. Deze leuke jeans-met-print vond ik al prachtig toen ik de stof op de Minerva site zag, en in het echt bekoorde hij mij nog meer. Of het een rok of een broek zou worden, daar was ik nog niet uit…

In La Maison Victor van september-oktober 2022 stond de Layla, en die trok meteen mijn aandacht. In een tijdperk waar oversized wel de norm lijkt, is een aansluitende rechte rok een verademing voor mij. De mooie lijnen, de zakken in voor- en achterpand en de knopen vooraan, alles vond ik leuk. De combinatie met de leuke jeansstof was bijna vanzelfsprekend.

Vol goede moed begon ik het patroon over te tekenen, maar dat viel een beetje tegen. Zoveel patroondelen! Voor- en achterpand, tailleband, riemlusjes, zakken achter, zakken voor, beleg van de zakken… het bleef maar komen. Vlug-klaar kan je de rok dus echt niet noemen…

Gelukkig wordt alles mooi stap voor stap uitgelegd en is het naaiwerk helemaal niet moeilijk. Ook de stof verwerkte echt super makkelijk. Waar ik er in het begin tegenop zag om al die patroondelen in elkaar te passen (soms heb ik van die dagen…) begon ik al snel te genieten van het proces. Snel-klaar is soms leuk, maar de voldoening van zo’n iets groter project is ook des te groter nadien.

Wat ben ik blij met deze rok. Ik combineerde hem voor de shoot met een eenvoudig tshirtje en pumps, omdat de nazomer dit jaar extreem lang duurde… maar ik zie mij deze winter zeker ook lopen met een truitje erop en laarzen eronder. Misschien een beetje frisjes, want de split aan de voorkant is niet mis… maar dat komt goed met lekker warme broekkousen.

Het enige nadeel van de stof? Je ziet de talloze details van de rok helemaal niet op de foto, en ook ‘in het echt’ moet je al goed kijken voor je ziet uit hoeveel patroondelen de rok bestaat. Michael heeft bovenstaande foto speciaal bewerkt zodat je het zou zien. Ach, het is een detail…

Tot snel,
Lieve

2 gedachten over “Layla – klaar voor de herfst

 1. Heel mooi: deze rok !
  Staat je erg goed!
  Ik kan er helemaal inkomen dat je viel voor deze stof en print.
  En blauw is nu eenmaal een mooie kleur, al zal mijn dochter het hier niet mee eens zijn omdat zij met het blauwe schooluniform ” genoeg blauw gedragen heeft voor heel haar leven”.
  De details van het model vallen inderdaad niet meteen op; maar wie in jouw buurt komt, zal ze zéker opmerken én bovendien zien hoé perfect ze genaaid zijn.
  En nu je bij dit patroon “het klappen van de zweep kent ” zal het eenvoudiger zijn om nog zo’n rok te naaien in een uni stof waar al die details dan wél onmiddellijk in het oog vallen.

  Like

  1. Ook ik droeg jarenlang een blauw uniform op school, en vandaag de dag is het luchtmachtblauw elke dag mijn kleur… maar ik zal het nooit beu worden. Zalig hoe jij telkens weer reageert op onze blog. Doet mij elke keer deugd!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s