Een kaki Splash Pouch voor Wolf

Cadeautjes op maat, daar kan ik zo blij van worden! Mijn neefje Wolf vroeg al verschillende keren een zelfgemaakt cadeau aan zijn meter, en dat hij dat dit jaar voor kerst niét deed, hield mij niet tegen :-). Hij stuurde ons een lijstje en daaruit koos ik een cadeau, zodat hij zéker blij zou zijn. Maar ik maakte er nog een extraatje bij. Daar kan hij niet boos om zijn, toch?

Al een hele tijd wilde ik de Splash Pouch van Incomplete Stitches maken, en Lief gaf mij een duwtje in de rug door mij het patroon cadeau te doen. Dankjewel lieve Lief! Omdat Wolf gek is op kaki en camouflage, besloot ik verder te gaan in de stijl van zijn Waikala toiletzak. Kaki op en top, met zwarte fournituren van ZipperZoo.

Ik werkte nooit eerder met een patroon van Incomplete Stitches en moest een beetje wennen aan de manier waarop de handleiding is opgesteld. Maar eens ik over die verrassing heen was, bleek het heel erg duidelijk. Ik begon vol goede moed aan het leuke ritstasje.

De verschillende delen naaide ik vlotjes in elkaar. Ik werd helemaal zen en genoot er zelfs van de paspel zo netjes mogelijk te naaien. Maar toen ik voering en buitenkant in elkaar moest zetten, werd het moeilijker. Ik slaagde er niet in de ronding netjes te naaien en de stoffen op hun plaats te houden. Na heel wat gevloek en gewroet, besloot ik alles met een paar steekjes met de hand vast te zetten, zodat het niet meer kon verschuiven. Toen lukte het al heel wat beter.

Even was ik opgelucht, tot het geworstel opnieuw begon, deze keer met de biais afwerking rond de naden van de voering. Pffff, ik voelde mij zo’n mislukkeling toen ik voor de zoveelste keer het decovitje moest gebruiken. Het tweede stiksel van de biais besloot ik volledig met de hand te doen, want dat lukte mij helemaal niet netjes. Dankzij de laddersteek was daar gelukkig niets meer van te zien.

Het geworstel, gevloek en de frustratie was ik meteen vergeten, eens ik het tasje naar de goede kant draaide. Wat ben ik blij dat ik heb doorgezet! Of er meteen een tweede tasje komt, dat weet ik niet… maar met vier formaten en heel wat leuke opties, zou de Splash Pouch perfect zijn als make-up tasje. To be continued, vermoed ik…

Tot snel,
Lieve

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s