Vrolijk lentegerief

Al hebben we nu eindelijk een paar zonnige, warme dagen achter de rug, de lente kwam dit jaar maar traag op gang… In Knipmagazine 5 van 2023 staat heel wat leuks voor de warmere dagen waar ik zo naar hunkerde. Ook twee topjes (nummer 4 en 5) die me deden verlangen naar de zomer. Ik liet me niet afschrikken door de natte lentedagen en koos een frivole tricot van Minerva om mee aan de slag te gaan.

De trouwe fans van Knipmode zullen nu wel grote ogen trekken, want is dit t-shirt er eentje uit de mei-editie? Ja hoor! Alleen… Lieve zou Lieve niet zijn, als haar plan niet gaandeweg tijdens het knippen en naaien drie keer was veranderd.

Topje 4 en 5 gebruiken voor een groot deel dezelfde patroondelen en hebben dus dezelfde basisvorm. Ik was eerst van plan om patroon nummer 5 te maken. Dat is een top met leuke rimpels langs bijde kanten, die je creëert met een stroplint. Die top is mouwloos en kan je maken met schoudervullingen. Maar nog voor ik begon te knippen, besloot ik de stroplinten weg te laten. Lintjes naaien, bah, ik haat het! Daar had ik dus even geen zin in… en ik besloot top nummer 5 in te korten op de lengte van top 4. Zo moest ik de zijkanten niet rimpelen én moest ik die vervelende linten niet stikken. Win-win, toch?

Blij met mijn genieuze en vooral werkbesparende ingeving, begon ik de top te naaien. Als je de moeilijke stukken weglaat, gaat de rest echt supervlot! De mouwen, die had ik ook gepikt van top nummer 4. In tegenstelling tot de losse boord die je er bij top 5 moet aannaaien, zijn de mouwen van top 4 er aan getekend. Die moet je dan enkel naar binnen vouwen om een mouwloze top te creëren.

Maar… die aangeknipte stukjes leken mij perfect voor leuke floddermouwtjes. Zo gezegd, zo gedaan: ik naaide boven- en onderkant van het mouwtje aan elkaar en werkte de rand op de overlock af met een rolzoompje. Door al die rare ideëen en hacks tijdens het naaien kan ik nu met volle overtuiging zeggen dat ik een uniek topje heb. Hoe tof is dat?

Tot snel,
Lieve

3 gedachten over “Vrolijk lentegerief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s