Nova met een twist

Mooie, geklede bovenstukken, daarvan kan je nooit genoeg exemplaren in je kast hebben. Toen ik de Nova twist top van Designer Stitch voor het eerst zag passeren, deed ik spontaan een vreugdedansje. Wat een leuke top, met een geknoopt voorpand als speels accent.

De Nova is ontworpen voor tricot en heeft een aansluitende snit die de vrouwelijke vormen mooi volgt. De knoop in het voorpand geeft iets heel speciaals aan de top. Ik koos nu voor een viscosetricot met print van Framalo (te koop met een mooie korting!), maar de knoop komt nog mooier tot zijn recht in een effen stofje. De kortere achterkant en de schuine voorkant met split maken het plaatje af. Elegant en chique, speels en leuk, en dat van maat 34 tot 58!

Het is wat mij betreft nog wat te fris voor korte mouwen, maar die optie heb je wel. Net als mouwloos, lange of 3/4 mouwen. De halslijn kan je afwerken met een biesje of een rolkraag. Ik ging voor lange mouwen en een gewone hals, al twijfelde ik heel hard omdat de versie met de rolkraag ook heel erg mooi is.

Toen ik de patroondelen bekeek, was ik een beetje overdonderd. Ik kon mij echt niet voorstellen hoe ik die knoop moest maken, maar designer Ann verzekerde haar testers dat het goed zou komen. “Niet vooruitdenken, gewoon stap voor stap volgen wat er in de handleiding staat”, raadde ze ons aan. Oef zeg, ik zag het écht niet, maar ja hoor: het kwam goed! Al vond ik het niet zo eenvoudig…

Misschien een kleine tip om die knoop tot een goed einde te brengen? Ik ging kijken op bladzijde 15, waar de ‘anatomie van het kledingstuk’ uitgelegd staat. Van daaruit speldde ik enkele delen op elkaar hoe ze aan het einde van de rit bij elkaar moesten passen. Ik pinde het zijpaneel deels vast en deed hetzelfde met de onderkant van het voorpand.

Van daaruit maakte ik net genoeg los om de handelingen van de knoop uit te voeren. Zo kunnen de verschillende delen niet in de verkeerde richting draaien. Jou lukt die knoop waarschijnlijk meteen, maar ik vond dit een veilige manier van werken.

De top combineert heel mooi met een broek met hoge taille, zoals de London ponte pants. Daarover vertel ik je alles in een andere post. Ik zie mezelf al zitten tijdens een chique etentje, want daarvoor vind ik deze outfit uitermate geschikt. Wat ben ik blij met deze mooie set!

Tot snel,
Lieve

Geef een reactie