Nova met een twist én meer!

Hoe blij ik ook ben met mijn Nova twist top van Designer Stitch, ik had niet meteen plannen om er een tweede versie van te maken. Ik heb de stof niet in huis en nog veel op mijn to do lijstje staan… maar toen de patroontest achter de rug was en de designer ineens besloot om er ook een jurk van te maken, hoefde ik geen twee keer na te denken om volmondig “ja” te zeggen. Het Nova twist top and dress patroon is zo vrouwelijk en elegant, helemaal mijn ding!

Natuurlijk liep ik tegen bovenstaande problemen aan… Ik maakte plaats in mijn to do lijst en ging op zoek naar een leuke, betaalbare viscose-tricot. De Nederlandse testers van Designer Stitch zijn vaak trouwe klant bij Driessen Stoffen en daar vond ik een hele reeks mooie digitale viscose-tricootjes aan een redelijke prijs. Een grote print komt minder mooi tot zijn recht bij dit jurkje, omdat het voorpand uit twee delen bestaat en de rok gedraaid wordt bij het in elkaar naaien. Ik koos dus voor een mooie kleine bloemetjesprint in groen, beige en blauwtinten. Vooral het rode accent bloemetje trok mijn aandacht. Al mijn lievelingskleuren in één jurk!

De kleuren van de stof lopen naast elkaar in verticale banen van donker naar licht en terug. Het patroon van de jurk is nogal speciaal, om tot het geknoopte effect te komen, en liep horizontaal over verschillende banen. Ik had geen enkel idee wat het effect daarvan zou zijn in het eindresultaat. Je ziet het bleke stuk zitten in het rokgedeelte en in een deel van de rug. Dat was even wennen, maar ik begin er meer en meer in te groeien…

Het rugpand bestaat normaal gezien uit één deel dat op de stofvouw geknipt wordt, maar omdat ik een holle-rug-aanpassing moet doen in mijn kleding, knipte ik het in twee delen. Daardoor wordt het verschil tussen bleek en donker in de stof nog extra in de verf gezet. Tijdens de studiosessie was mijn ventje en fotograaf daardoor een beetje in de war, maar het is dus gewoon écht zo!

Net als bij de Nova twist top kan je kiezen tussen verschillende halslijnen, mouwen en (rok)lengtes. Hopend op een warme zomer ging ik voor een mouwloos kort jurkje. Zo probeer ik mijn ‘fans’ (lees: vrienden en familie) die altijd klagen dat mijn rokken te lang zijn een beetje te paaien (LOL). Mijn ventje was er alvast heel blij mee! Of ik op mijn leeftijd nog weg geraak met zo’n korte rokjes, daar ben ik nog niet volledig van overtuigd, maar ik vind het jurkje in zijn geheel meer dan geslaagd en heerlijk om te dragen.

Of het de moeite is om dit patroon aan te schaffen, hoor ik je denken? Bij Designer Stitch krijg je echt waar voor je geld. Niet alleen komen de patronen in een uitgebreide matenrange (34-58), er zijn ook cupmaten voorzien (A-E). Daarnaast kan je het PDF patroon printen zoals je wil: op A0 of A4, met of zonder kniprand, en zelfs projectorfiles zijn inbegrepen. Bij het Nova patroon heb je keuze uit de top of de jurkversie, met telkens alle bijhorende files. Een serieuze boterham dus, en zeker zijn geld waard.

Als ik dit schrijf, is de lente nog maar pas goed begonnen. We hebben al een aantal mooie dagen achter de rug, maar het moment om met blote benen en zonder mouwen buiten te lopen was er nog niet. Maar wat kijk ik ernaar uit om in dit jurkje op stap te gaan! Al zijn deze schoenen eerlijk gezegd enkel geschikt voor een zittend feestje…

Tot snel,
Lieve

Een gedachte over “Nova met een twist én meer!

Geef een reactie