Er zijn zo van die dagen…

Op twee weekends tijd stonden er drie feestjes en een laatavond dansles op de planning. Uitslapen kan ik niet, met dank aan mijn ijzesterk bioritme. Bovendien heb ik een buikvirusje onder de leden, en sta ik dus niet al te stevig op mijn benen.

Deze week had ik echter mijn stof geknipt, en volgende week staat er een trouwfeest op het programma, waar ik het nieuwe kleedje zo graag zou dragen… Toch snel even verder werken dus. ‘Snel’, weet ik uit ervaring, is nooit zo vlug als je zou willen. Dan pas begint het mis te gaan. 

De zware tricot was makkelijk te verwerken, maar op de een of andere manier slaagde ik er toch in de stof in mijn machine te laten kruipen. Te dicht bij de rand gestart met naaien waarschijnlijk. Alles open vijzen, draadjes doorknippen en uithalen, opnieuw inrijgen en daar gaan we weer! De machine snort als een tevreden katje, en ik vergeet dat ik te moe ben om te naaien. Ik wissel constant af tussen het gewone en het overlockvoetje. Tussen de strech zigzagsteek, een gewone rechte steek en een overlocksteek. 

Blij met het resultaat van mijn werk, moet ik op een bepaald moment de twee delen van mijn achterpand aan elkaar zetten met zigzag steek. Ik duw op het pedaal, en ineens lijkt het alsof mijn machine ontploft. Ik hoor een luide slag, en een alarm gaat af. Ik vloek en vraag mij luidop af wat er nú weer gebeurd is. Het resultaat? Ik vroeg mij al even af hoe Margot er toch telkens weer in slaagt naalden te breken. Dat was mij nog nooit overkomen. Nu wéét ik hoe! Ik deed het trouwens nóg beter: het staafje van mijn overlockvoetje is met bruut geweld afgebroken.

De oorzaak? Een kleine zigzagsteek is geen goede combinatie met een overlockvoet! De naald is keihard tegen het staafje van de voet gebotst, en zowel naald als staafje braken doormidden. Conclusie: Snel naar de winkel om een nieuw voetje van € 12,50. Mijn hoofd van lintjes kost geld! Er zijn zo van die dagen… dat je beter niet achter je machine kruipt.

IMG_2095Heb jij ook wel eens zo van die dagen? Vertel, want daar ben ik nieuwsgierig naar!

Tot snel!
Lieve

12 gedachten over “Er zijn zo van die dagen…

 1. Balen zeg! Als je je niet helemaal top voelt kruip je inderdaad beter niet achter de naaimachine. Toen ik dat een tijd geleden probeerde eindigde de aster trui waar ik aan bezig was in de vuilbak. Hopelijk raakt je jurk nog op tijd af.
  Groetjes Daisy

  Geliked door 1 persoon

 2. Schrikken! Ik heb die angst voor brekende naalden als ik knopen aannaai met de machine. Succes met je jurk, en ik heb al geleerd: naaien onder tijdsdruk is eigenlijk geen goed idee….

  Geliked door 1 persoon

 3. Oh pijnlijk herkenbaar. Ik heb hier exact hetzelfde meegemaakt met mijn overlockvoetje en een zigzagsteek, ergens rond middernacht. En dan balen want ja, geen winkels meer open he. Nachtwinkels met naaigerief, dát zou nogal eens een uitvinding zijn!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s