Een zwierige Eden

Soms denk ik dat ik een beetje stoffenverslaafd ben… Bij Droomstoffen bestelde ik een zware, donkerblauwe tricot met een subtiel glittertje. Ik had nog geen idee wat ik ermee wilde maken, dus kocht ik twee meter, want daar kan je alle kanten mee op. Toen ik nog eens door mijn collectie La Maison Victor tijdschriften bladerde, viel mijn oog op de elegante Eden jurk. Het is een tijdloos model met een prachtige open rug. Stijlvol, tijdloos en elegant… dat etiket had ik ook op de tricot gekleefd. De match was snel gemaakt.

De beschrijving laat zich vlot lezen, en de stof is door zijn gewicht makkelijk te verwerken. Ondanks dat ik mijn dagje niet had, ging het naaien verder supervlot, en ik betrapte mezelf op de gedachte: “Over een uurtje of twee is de jurk klaar”. Foutje! Ik strandde bij het beleg. Hoe ik de beschrijving ook las en herlas, ik geraakte er niet wijs uit. De jurk werd dus zo goed mogelijk afgewerkt, en opzij gelegd tot ik iemand vond die mij uit de nood kon helpen. Gelukkig moest ik toevallig in mijn favoriete stoffenwinkel zijn, Mertens Mercerie in Melle. Inge had haar eigen idee over de afwerking van het beleg, en samen vonden we uiteindelijk hoe het in de beschrijving bedoeld was. Oef, ik kon weer verder!

Vraag jij je ook af hoe het moet? Kijk hier voor de stap-voor-stap beschrijving:

 1. Speld het beleg vast aan de schoudernaden, goede kant op goede kant, maar speld nog NIET verder op de halsnaad.
 2. Plooi de overslag opnieuw open. Speld en stik het kleine stukje middenachter vast.
 3. Plooi de overslag terug naar de goede kant, op het knipje
 4. Speld vanuit de schoudernaden naar middenachter. Stik het volledige beleg.
  IMG_2814
 5. Knip de hoekjes schuin af en dun de naadwaarde uit.
 6. Strijk beleg en naadwaarde naar boven, en stik langs de kant van het beleg. Zo valt het straks mooi naar binnen, en zie je geen naad aan de voorkant.IMG_2818
 7. Plooi het beleg naar binnen.

Ik besloot met een dubbelzijdige naadband het beleg vast te lijmen op de jurk, maar je kan het beleg ook met een paar steekjes vastzetten aan de schoudernaad.IMG_2819

Om het geheel extra feestelijk te maken, kocht ik een prachtige sierband, die ik met de hand op de hals- en rugrand naaide. Nog toon- op toon knoopjes op de rug, dwars door alle lagen stof vastgezet, en de jurk is af!

IMG_3345IMG_3348

Mijn eerste stap-voor-stap plannetje… Voor mij duidelijk, maar vind jij dat ook? Ik lees het graag in de reacties!

Tot snel,
Lieve

Stof: Droomstoffen
Sierband: Mertens Mercerie
Patroon: Eden jurk – La Maison Victor Nov-Dec 15

9 gedachten over “Een zwierige Eden

 1. Ik had de naam van jullie blog al genoteerd omdat ik hem zeker wilde volgen. Toffe foto van jullie uniform op jullie stikmachine. Ik dacht ook al bij mezelf: wij werken met 300 personen. Daar moeten toch ook collega’s tussen zitten met dezelfde hobby. We zouden eens een databank moeten aanleggen! 🙂 Top van die foto’s van de Eden Jurk. Een vriendin van me gaf me ooit een goeie tip: “Als iets moeilijk is, neem er dan direct foto’s van!” Leuk dat jullie dit direct delen want dat patroon staat ook nog op mijn programma. En een hele sjieke afwerking!!! Veel succes nog met jullie blog en veel plezier bij de naaibijeenkomsten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s