Mijn eerste jeanske

Het allereerste project in de starterscursus van Boho Atelier was een omkeerbare tas. We zijn nu een jaartje verder, maar die tas gebruik ik bijna dagelijks. Ik had meteen de smaak te pakken, en kocht een paar leuke jeansstofjes om het project nog eens te herhalen. Nooit had ik gedacht dat ik zo snel zou overstappen op kledij… Mijn tassenambitie werd aan de kant gezet en sindsdien lag dit mooie zwarte jeanslapje een beetje verloren tussen de hoop.IMG_5109

In La Maison Victor maart-april 2016 stond de leuke Holly rok, die meteen mijn hart stal. Maar was ik wel al klaar om jeanskleding te beginnen naaien? Ik nam patroon en stofje voor de zekerheid mee naar de naailes, en onder de deskundige begeleiding van naaiwonder Katrien, werd het project stap voor stap tastbaar. Nooit eerder maakte ik een rokje met zoveel patroonstukken, of stikte ik zo veel met een tweelingnaald.

De beschrijvingen in La Maison Victor zijn heel duidelijk geïllustreerd, en het ging allemaal redelijk vlotjes. Toch was ik blij dat ik het niet alleen moest aanpakken. Ik heb namelijk weinig vrouwelijke rondingen, en de rok moest op een paar plaatsen ingenomen worden. Bovendien was ik om de een of andere reden erg onzeker.

De rok is niet perfect. Ik vind de tailleband een nogal stijf rechtop staan, en de knop trekt de voorkant een beetje scheef, maar ik draag hem trots als een gieter! Dit project is voor herhaling vatbaar.

IMG_5177IMG_5175IMG_5180

Wat vind jij ervan? Heb je zelf al eens met jeans gewerkt? Laat het ons weten, wij zijn benieuwd!

Tot snel,
Lieve

Patroon: Holly rok – La Maison Victor
Stof: Jeans – Mertens Mercerie
Aanpassingen : versmald aan de zijkanten en lichtjes ingenomen midden achteraan, zoom drie cm verlengd

3 gedachten over “Mijn eerste jeanske

  1. Mooi! Ik heb me ook nog niet aan echte jeans-jeans gewaagd, het lijkt me een hele klus met al die sierstiksels. Wel heb ik een short gemaakt van jeansachtige stof, dat was al pittig genoeg en hij is nog steeds niet helemaal naar wens 😦

    Ik vind de uitdrukking ‘trots als een gieter’ geweldig 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s