Abby jurk met een twist

Op mijn eerste Stoffenspektakel kocht ik een couponnetje waarvan ik dacht een midi rok te maken. Dikke teleurstelling toen ik er aan wou beginnen, en de afmetingen niet klopten. Maar het stofje vroeg er gewoon om getransformeerd te worden in een fifties jurk met plooitjes net over de knie.

IMG_4918

In het Veritas naaimagazine kwam de Abby-jurk nog het dichtste bij mijn ideeën. Maar ik zag het niet zitten om een elastiek te gebruiken in een fifties kleedje, dus het werd een rits  Ik besloot het rokgedeelte flink te verbreden, zodat ik er plooitjes in kon leggen, en het te verlengen, zodat het zeker over de knie kwam, en ik voldoende ruimte had om een mooie zoom te maken. Het topje en de rok naaide ik gewoon aan elkaar.

Omdat het de eerste keer was dat ik met plooitjes werkte, maakte ik dankbaar gebruik van de paspop waarop mijn avondkleed staat. De plooitjes regelmatig en gelijk verdelen is even prutsen en testen, maar als je er de tijd voor neemt, ben je achteraf dankbaar. Omdat mijn stofje niet rekt, moest ik zorgen dat de nepen in de top perfect passen. Opnieuw komt mijn paspop hier goed van pas. Wat extra naadwaarde voorzien, voorkomt ook veel gevloek.  abby2

Het kleedje moest wel gevoerd worden, mijn eerste voering! Ik klungelde hier wat mee, want ik wist niet zeker of je de voering in stukken moest toevoegen of eerst de voering in elkaar steekt en dan toevoegt (t’is dus het laatste). Maar als je de voering met de goede kant op de goede kant van de stof stikt, naar binnen duwt en platstrijkt, zijn je hals en mouwen direct mooi afgewerkt.abby3

Nog een rits erin, en ik kon de zoom afmaken. Ik moet toegeven,  de eerste keer dat mijn jurkproject op de pop hing, twijfelde ik toch, want leek niets te worden. Maar met afgewerkte plooitjes, een dunne rode band en een rits is-ie toch leuk geworden om de stad in te trekken of naar een feestje te gaan. Een fifties twist, zonder te overdrijven.

Wat denk jij ervan?

Tot schrijfs,
Margot

Patroon: Abby jurk van Veritas

Stof: couponnetje van Stoffenspektakel (weet ni meer welke winkel)
Aanpassingen: langere rits, verbreed om plooitjes toe te voegen en verlengd

14 gedachten over “Abby jurk met een twist

  1. Het lijkt me soms zo onmogelijk om een patroon exact te volgen omdat ik niet snap wat er in de tekst staat. En dan doe ik het maar mijn manier. ☺ Maar hier is ie goed gelukt. Maar heb nu nog altijd niet met een elastiek genaaid.

   Like

   1. Ik snap er soms ook niets van. Soms komt dat doordat iets in het Belgisch Nederlands net even iets anders betekent dan in het Nederlands Nederlands. Maar meestal is het gewoon onervarenheid… haha! Moet zeggen: ik vind de LMV-boekjes wel erg duidelijk en ik vrees voor het moment dat ik me aan een Burda-patroon ga wagen…. moet echt moed verzamelen!

    Like

     1. Ben eind juni serieus begonnen. Ik wist al wel hoe een naaimachine werkte hoor, maar had nog nooit echt zelf iets van een patroon gemaakt. Kwam niet veel verder dan wat simpele rechte dingen, en die werden dan niet eens recht, haha.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s