Slipvrees

Een mailtje van een vriendin: “Ik heb een keigoed idee! Ik ga een lingerieworkshop volgen. Waarom doe je niet mee?” Ja, waarom niet, ik naai al een half jaar en lingerie lijkt me leuk. How hard can it be?

Dus schreef ik me in voor een ‘booty camp’ lingerie bij Queen B in Scherpenheuvel. Het opzet: gedurende drie zondagen lingerie maken, en zo de basis leggen om zelf verder te werken en oefenen. En ‘booty camp’ is niet slecht gekozen qua naam: van 10 tot 17 uur begeleidt Sabine Janssen vijf dames in het maken van een slip en beha, en leert ze ons alles over kant en tricot in ondergoedland.

13669043_1153205441366774_7666622206655839065_n

De eerste naaimarathon begon met wat uitleg over de meeste materialen die je gebruikt in lingerie, en het leren maken van twee slips. img_5469Een heupslip (bomma-model en kei comfy), en een lager model. Mijn eerste onderbroekenpoging was niet echt een succes, maar thuis kreeg ik wel de kriebels om het opnieuw en beter te doen.

Ik haalde een leuk tricot-katoentje waarbij je met één meter massa’s slips kan maken, en achter mijn vertrouwde machientje thuis probeerde ik opnieuw. Ik gebruikte zelfs kant om het iets meer pit te geven. Resultaat: twee slips, waarvan eentje met kanten detail, en weer meer zelfvertrouwen.

Eens je de smaak te pakken hebt, wil je meer. Ik heb al heel wat wilde plannen met kant voor heel mijn garderobe, en ben weer helemaal klaar voor mijn tweede bootycamp.

En jullie? Welke vrees hebben al jullie aangepakt?

Tot schrijfs!
Margot

5 gedachten over “Slipvrees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s