Superzachte trui-jurk

Een gezamenlijke hobby zorgt voor een aparte band. Zo ook met de blogsters die af en toe voor Droomstoffen bloggen. We kennen elkaar niet, zien enkel elkaars creaties passeren op de facebookgroep. Toch stonden de meiden er, onder leiding van Yvette, als één blok, om mij een hart onder de riem te steken. Ik was overdonderd door hun attenties, en door de stoffen die ze speciaal voor mij selecteerden.

Deze prachtige grijs-blauwe gebreide stof vroeg er gewoon om omgetoverd te worden tot een zachte trui-jurk voor koelere dagen. De Elsa trui, een gratis PDF-patroon, verlengde ik tot net boven de knie. De boordjes aan de polsen en onderaan de trui liet ik weg, omdat ze niet echt iets bijdroegen aan de jurk. De startmaat 36 was voor mij een flink stuk te groot, afschuinen-schouderdus ik versmalde de mouwen met drie, en het lijfje met vier centimeter langs elke kant. Ook de leuke sjaalkraag moest eraan geloven: de ronding van de schouder schuinde ik een beetje af, want het leek wel een harnas… Het naaien ging haast vanzelf, want het is een heel eenvoudig patroon.

Even was het paniek, want ik trok tijdens het stikken een draadje uit de stof, waardoor er een ontsierende streep op mijn achterste staat, die ik met de beste wil van de wereld niet kan camoufleren of herstellen. Maar ik draag de jurk met een lederen bruine riem, en daardoor is het foutje meestal onzichtbaar. Oef!

Droomstoffenmeisjes, ik hoop dat jullie blij zijn met het resultaat. Nog eens bedankt voor de morele steun, en de mooie stofjes!

p1080095bis2

Wat ik je nog even wilde meegeven… img_7086Blijkbaar heb ik een ‘koninklijke stijl’, want op deze foto (slechte copie uit een tijdschrift) draagt koningin Mathilde bijna exact dezelfde jurk :-)!

Wat vinden jullie ervan?

Tot snel,
Lieve

27 gedachten over “Superzachte trui-jurk

 1. Heel mooi! IK heb nog nooit met een gebreid stofje genaaid. Is dit anders dan met gewone stof ? Gebruik je een speciale voet ? Heb een stofje liggen maar durf er niet aan beginnen 😕
  Groetjes, Sophie

  Like

  1. Ik gebruik dezelfde voetjes en naalden als gewone tricot. Het allerbelangrijkste is, dat je meteen na het knippen de randen overlockt, zodat je steken niet beginnen lopen. Dus: moed verzamelen en gewoon doen, zou ik zeggen!

   Like

 2. Kan je met een schetsje of patroondeel even tonen wat je precies bedoelt met de aanpassing van de kraag? Ik volg niet helemaal maar zou dit mooie kleedje wel graag willen maken!

  Like

  1. Hey Eva, ik heb in de tekst een klein schetsje toegevoegd, omdat ik hier niet met een foto kan reageren. Mocht het nog niet duidelijk zijn, stuur je ons dan een mailtje? Dan probeer ik het via die weg door te sturen. Succes met jouw versie, ik ben heel benieuwd!

   Like

  1. Dankjewel An! Goh ja, gebreide stof is eigenlijk niet moeilijker dan andere rekbare stoffen. Tot nu toe heb ik er nog niet echt veel problemen mee gehad. Gewoon proberen, en je zal zien dat het beter lukt dan je denkt!

   Like

 3. Zo schoon zeg!! echt prachtig, het staat je geweldig goed!! Ik ga het meteen pinnen!! ik hoop dat er niks te ergs is met jou! in elk geval fijn om dan leuke vriendinnen te hebben die je oppeppen!!

  Like

 4. prachtig geworden! Kunt u mij soms uitleggen hoe de kraag in elkaar moet? M’n trui zit al in elkaar enkel bij de kraag raak ik er geen wijs uit. Alvast bedankt 💐

  Like

  1. Ik herinner mij dat ik ook mijn hoofd gebroken heb… maar als je de beschrijving stap voor stap volgt, is het eigenlijk ongeveer hetzelfde als gewone boordstof aanzetten. Wel goede kant tegen binnenkant aannaaien, dan komt de naad mooi tussen kraag en jurk te liggen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s