Elsa trui

Pfff… winter. Totaal geen fan van dit seizoen. Ik denk niet aan vrolijke sneeuwvlokjes en wintersport. Winter is voor mij weinig daglicht en koude, vochtige lucht waar geen zonnestraal doorgeraakt. Mocht het dan nog een seizoen zijn zijn met een staalblauwe hemel en temperaturen die de Nederlanders hun Elfstedentocht doen plannen. Maar nee, in België staat winter synoniem voor grijze dagen waar regen en mist elkaar opvolgen. Beurk…

© Lieve Deduytschaever 190226 07

Die vochtige koude zou nog niet zo erg zijn mocht ik me in een paar leuke warme truien kunnen wikkelen. Maar mijn kleerkast bestaat blijkbaar vooral uit rokken en kleedjes, en enkele topjes die je niet gaan beschermen tegen onze winterkilte. Dus dacht ik, laten we eens kijken naar een lekkere warme trui met een leuke kraag. Ik kwam uit op de Elsa trui. Lieve maakte hem al een eerste keer en toverde hem om in een leuke jurk. Ik dacht het origineel patroon eens te maken.

Bij mijn laatste bezoekje aan de Fabric Sales in Rotselaar vond ik een donkerblauwe gebreide stof die zeker warm genoeg was maar wat ruwer aanvoelde dan gehoopt. Ik kon het stofje echter wel gebruiken om een proefversie te maken.

© Lieve Deduytschaever 190226 03

Het is heel handig als één van je naaimaatjes al eens een patroon heeft gemaakt; je kunt de aanpassingen overnemen en je weet op wat je moet letten. Lieve paste bij haar Elsajurk de kraag aan en versmalde hem heel wat centimeters . Ik snapte direct waarom. De originele kraag liet me meer in een Disneyfilm figureren, dus die moest wat rustiger. Ik verlengde de mouwen nog een paar centimeter maar voor de rest is Elsa eenvoudig te maken.

© Lieve Deduytschaever 190226 02

Toen het resultaat op mijn paspop hing, viel de stof echter somberder uit dan voorzien. Hoewel de Elsa warmer en zachter uitviel dan ik had gedacht, zag ik vooral een donkerblauwe zak hangen.

© Lieve Deduytschaever 190226 04

Hoe kan je een sombere trui opvrolijken? Ik probeerde het eerst met wat sierstiksels van zilvergaren maar je kan het stiksel nauwelijks onderscheiden, dus dat was geen succes. Met de hulp van de Girls kocht ik een paar zilveren knopen bij Veritas om de kraag en de onderkant een zilveren detail te geven. Dat was veel beter. De dag van de fotoshoot was het ongeveer 20 graden, dus was het zweten geblazen in mijn Elsa. Maar mijn proefversie is wel een blijvertje geworden.

© Lieve Deduytschaever 190226 08

Hoewel we in ons Belgenland de warmterecords blijven opstapelen, ga ik nog steeds op zoek naar zachte gebreide stoffen voor mijn volgende Elsa. Alleen wat fleurigere tinten deze keer.

© Lieve Deduytschaever 190226 06

Tot schrijfs,
Margot  

4 gedachten over “Elsa trui

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s