Getest en goedgekeurd: de Isa van Bel’Etoile

De Isa sweater, jurk en top voor meisjes is haast een klassieker onder de naaiende mama’s. Dat er een damesversie van het patroontje op de markt zou komen, daar hoopten heel wat naaisters op. Vandaag is het eindelijk zover!

Overzicht

De Isa is een heel veelzijdig patroon. Je kan kiezen tussen een sweater, een jurk of een crop top. Daarnaast kan je spelen met kleuren en vormen. Ga je voor een kledingstuk in een kleur, of kies je voor twee of zelfs drie verschillende kleuren? Laat je de V doorlopen over je schouder naar je rug, of ga je voor een accent op de schouders? Heb je graag lange mouwen of toch liever kort? Dat kan allemaal!

© Moors M - 6U6A1344-2

Ondanks mijn twijfel of het model wel iets voor mij was, stelde ik mij kandidaat voor de patroontest. De stofjes had ik al een tijdje in huis. Blauw is veruit mijn lievelingskleur en ik viel vorig jaar als een blok voor een blauw-zwarte reliëftricot van Babarum (enkel nog in het wit te koop).

© Moors M - 6U6A1376

De kleur bleek wat donker aan mijn gezicht en daar biedt dit nieuwe patroontje de perfecte oplossing voor! Het jeansblauwe sterrenstofje dat ik ooit kocht bij De Stoffenknop was ideaal voor het bovenste deel van de colorblock. Voor de V gebruikte ik de zilveren binnenkant van het sterrenstofje. De drie kleuren passen wonderwel bij elkaar…

© Moors M - 6U6A1359

Dankzij de mooi geïllustreerde handleiding kan het haast niet fout lopen met deze sweater. Het is een beetje puzzelen om de lijnen mooi te laten doorlopen, maar tussen de uitleg door geeft Isabel nuttige tips, waardoor iedereen erin slaagt de puzzel op te lossen.

© Moors M - 6U6A1288

Ik geef grof toe dat ik een ‘moeilijke klant’ ben. Meestal verander ik hier en daar wel iets aan het patroontje. Bijna altijd moet ik aan het einde van de rit iets versmallen en met mijn lange bovenlijf zijn truien meestal nét te kort. In dit geval kan ik echter niets vinden wat ik zou willen veranderen.

© Moors M - 6U6A1313

De pasvorm van de Isa sweater is subliem. De mouwen zijn lang genoeg en de boord valt een mooi stukje over mijn broeksrand, zodat er geen risico op een blote rug is. Hij valt voor een sweater eerder slank uit, wat ik wel fijn vind.

© Moors M - 6U6A1306

Het staat nu al vast dat ik nog eens met het patroontje aan de slag ga. Zo’n sweaterjurk lijkt mij heerlijk en ook de extra patroontjes die je nu bij aankoop krijgt ziet er super uit. Kortom: ik ben fan! Zeg nu zelf… die sterretjes zijn misschien niet wat je van mij zou verwachten, maar met deze Isa kan ik gerust buiten komen, toch?

© Moors M - 6U6A1342

Praktische info:

Tot snel,

Lieve

19 gedachten over “Getest en goedgekeurd: de Isa van Bel’Etoile

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s