De Vita van Bel’Etoile en Kaatjenaaisels

Dat ik fan ben van de patroontjes van Bel’Etoile, dat weet elke aandachtige lezer van Girls in Uniform. Mijn Isa sweater is intussen verbleekt van het vele wassen en er rolden al heel wat Lux jurken vanonder mijn machine. De pasvorm van elk patroon is perfect en de verschillende opties zorgen ervoor dat geen enkel naaisel twee keer hetzelfde hoeft te zijn.

© Moors M - 6U6A6162.jpg

Toch was ik niet meteen verkocht toen ik de Vita van Bel’Etoile en Kaatjenaaisels zag verschijnen. Oversized is helemaal hot, maar ik heb alles liever wat meer aansluitend. Zeker omdat ik een grote koukleum ben die meteen onderkoelt als mijn kleren rond mijn lichaam wapperen… Ik liet de kelk in eerste instantie aan mij voorbij gaan.

© Moors M - 6U6A6262.jpg

Tot ik de versie van Lily en Woody zag verschijnen. Toen besefte ik wat mij eigenlijk een beetje dwars zat aan de Vita. Ik hou niet van ¾ of hele wijde mouwen omdat ik het gevoel heb dat die mij optisch volledig uit verhouding brengen. Maar een Vita met korte mouwen, daar kon ik wél mee leven! Alle puzzelstukjes vielen in elkaar en ik ging op zoek naar het juiste stofje voor mijn blouse.

© Moors M - 6U6A6181

Onderaan mijn stoffenvoorraad vond ik een oude sjaal van Veritas. Een leuke donkerblauwe crêpe met bloemen die ik niet aangenaam vond rond mijn hals, maar die ik toch te mooi vond om weg te gooien. De sjaal was maar een meter lang, dus ik moest een beetje puzzelen om alle patroonstukken erop te krijgen. Daardoor maakte ik de mouwtjes ietsje korter dan ik in gedachten had, maar da’s bij nader inzien wel lekker fris op warme dagen.

© Moors M - 6U6A6235.jpg

Het patroon heeft opnieuw verschillende opties: een ronde of een V-hals vooraan, drie halsopties achteraan, twee mouwlengtes en verschillende afwerkingsmethodes voor de zomen. Ik ging voor die prachtige V-hals vooraan en knipte een split achteraan. Omdat ik niet zo’n lintjesmadam ben, liet ik dat achterwege en koos ik voor een drukknopje om de split te sluiten. Het voordeel daarvan is dat de split ook niet zo wijd open staat en dat vind ik wel fijn. Onderaan werkte ik de blouse af met een elastiek, waardoor de wind zich niet onder mijn kleren kan zetten als ik op de fiets zit.

© Moors M - 6U6A6128.jpg

Zoals ik het gewend ben van Bel’Etoile moest ik, behalve het inkorten van de mouwen, niks aanpassen aan de Vita. Door de afwerkingskeuze met split en elastiek kan ik het geen snel-klaar projectje noemen, maar er is helemaal niets moeilijks aan dit patroon. Bovendien loodst de mooie stap-voor-stap handleiding je vlotjes door het hele proces heen. Het resultaat is een luchtig zomers bloesje dat zowel op een rok als op een broek past.

© Moors M - 6U6A6277.jpg

Ik ben superblij dat ik mij alsnog liet overtuigen om met dit leuke bloesje aan de slag te gaan. En die miskoop-sjaal, die kreeg ineens een nieuwe bestemming!

© Moors M - 6U6A6162

Wat denk jij van mijn creatie? Had ik toch beter een lange mouw getekend?

Tot snel,
Lieve

19 gedachten over “De Vita van Bel’Etoile en Kaatjenaaisels

 1. leuk gevonden met die korte mouwtjes, en goed dat de sjaal toch nog kan dienen!
  zelf heb ik twee versies met driekwart mouwen en die draag ik wel graag, lange mouwen lijken mij zo wijd wat storend tijdens het werken maar ik heb het eigenlijk ook nog niet geprobeerd
  ik moet dringend tijd maken voor de foto’s van mijn tweede vita

  Like

 2. Een prachtig bloesje is het! Misschien moet ik het toch ook maar eens maken, ik twijfelde ook een beetje of het wel mijn ding zou zijn.

  Like

 3. De Vita kon mij ook niet bekoren, maar nu ik jouw versie met korte mouwen zie, ben ik wel overtuigd !
  Ook een heel tof stofje, al goed dat je die sjaal bijgehouden hebt…

  Like

 4. Zoals heel veel kleding die je naait, staat dit je ook weer beeldig. Je weet goed wat je kan dragen , hé ? Ik denk dat ik het patroon ook eens van naderbij ga bekijken ; want ik ben fan van bloesjes en tops met elastiek in de (taille)band. Mag ik vragen ‘of ‘ de inkijk in de mouwtjes niet storend is ?

  Like

  1. Bedankt Mia. De mouwen vallen natuurlijk open als je je armen omhoog doet, maar ik vind het zelf niet storend. Ik maakte de mouwen wel een stuk korter. Maak je de 3/4 of de lange mouwen, dan heb je helemaal geen inkijk.

   Like

 5. Ten eerste wil ik ook zo’n sjaal in mijn stoffenvoorraad! Ten tweede wil ik ook dit bloesje, helemaal hetzelfde, met rekker en korte mouwen! echt prachtig en helemaal mijn ding… Jaloers!!!

  Like

 6. Prachtig en héél verrassend. Ik heb twee Vita blouses gemaakt en was zelf niet op het idee gekomen om er een korte mouw versie van te maken. Briljant idee 😍

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s