Vlinders aan de buik

Een kledingstuk hoeft niet ingewikkeld te zijn om leuk te worden. Soms heb ik echt geen zin om ingewikkelde dingen te naaien. Dan ben ik moe, wat ziek of een beetje lui, maar heb ik toch zin om achter mijn naaimachines te kruipen. Tel daarbij een metertje stof hier en daar waar ik niet meteen een doel voor heb en dan zoek ik het allemaal niet te ver.

© Moors M - 6U6A7915

Toen ik begin dit jaar het supertoffe Isa patroon mocht testen, ging ik aan de slag met een leuke structuurtricot van Babarum. Aangezien de trui uit drie stofjes bestaat, had ik nog een mooi stuk over en besloot ik een bijpassende rok te maken. De Kristy rok van La Maison Victor was de logische keuze. Ik zag het totaalplaatje al helemaal voor me… tot ik de twee stukken samen paste. Nope, dat was het toch niet. Ik ging in mijn stoffendoos op zoek naar een matchende tricot om zo een totaal nieuwe outfit te maken.

© Moors M - 6U6A7951

Het leuke vlinderstofje kocht ik online, maar ik weet met de beste wil van de wereld niet meer waar… Mocht jij het weten, geef me gerust een seintje, dan kan ik het hier nog bijschrijven, want het is een van mijn favoriete tricootjes.

© Moors M - 6U6A8017

De stof is superzacht en de vlindertjes op een zacht-blauw-grijze achtergrond passen perfect bij de lente. Ik wou dat ik er meer van gekocht had, zodat ik een mooie zomerjurk kon maken, maar een meter was genoeg voor deze vlindertop met vleermuismouwen.

© Moors M - 6U6A7886

Het patroontje kreeg ik ooit bij een stoffenaankoop bij Mertens Mercerie en ik maakte intussen al drie van deze tops. Deze keer maakte ik de vleermuistop wat smaller, zodat de boothals niet van mijn schouder afglijdt en hij niet zo oversized is. Ik zette een boord onderaan om hem mooi te laten aansluiten bij de rok. De mouwen werkte ik af met een rolzoompje, waardoor ze heerlijk soepel fladderen in de wind.

© Moors M - 6U6A8001

Op een mooie lentedag trokken mijn ventje en ik naar het Parkbos voor een zonnige fotoshoot tussen de paardebloemen. Het viel mij op hoe leuk ik het vond om deze superzachte outfit te dragen. Alles zit waar het zitten moet en ik kan vrij bewegen zonder dat mijn kledij omhoog kruipt. Heerlijk toch?

© Moors M - 6U6A7934

Tot snel,
Lieve

7 gedachten over “Vlinders aan de buik

  1. Hallo Lieve,
    Zou het leuke stofje met de vlinders niet van Stoffen Van Leuven kunnen komen?
    Ik herken het en denk dat ik het daar zien liggen heb, Maar ben het ook niet zeker, ik zit zoveel naar stofjes te kijken dat ik het ook niet meer weet van waar ik ze herken.Het is een echte verslaving

    Grtjs Nathalie

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s