Pin van de maand: Gastvrouwgeschenkjes

Altijd leuk om een cadeautje mee te nemen als je ergens op bezoek gaat. Bloemen, pralines of een flesje wijn zijn de klassiekers, maar Lieve zou Lieve niet zijn als ik niet voor een zelfgemaakte attentie ging. Een bezoek aan een lieve vriendin (en ex-bazin) was het ideale excuus om eindelijk aan de slag te gaan met die leuke boxy pouches die ik steeds weer op mijn Pinterest naaibord pin.

© Lieve Deduytschaever 190123 05.jpg

Tijdens de Blanche workshop van Katriennette bij mij thuis organiseerde ik een ‘mini-ruilbeurs’ tussen de naaisters. Iedereen pakte een cadeautje in met daarin naaispulletjes die ze niet gebruikte. Het cadeautje van Katrien kwam bij mij terecht en ik was blij verrast: er zaten onder andere een paar rollen prachtig kwalitatief kunstleer in. Het ene grijs, het andere bedrukt met retro bloemetjes. Nu is retro niet zo aan mij besteed, maar de combinatie van de twee stoffen bleek onverwachts helemaal mijn ding te zijn.

© Lieve Deduytschaever 190123 03

Ik startte met het patroontje van ‘the quilted box pouch’ van Simple Simon and Co. Om de twee stukken kunstleer te combineren, knipte ik het patroon in stukken, voegde waar nodig een centimeter naadwaarde toe en naaide alles aan elkaar.

© Lieve Deduytschaever 190123 04

De ritstas voerde ik met een stukje oud gelamineerd tafelkleed en de rits redde ik een uit kussensloop die ik verknipte voor de voering van mijn allereerste Stinger. De twee soorten kunstleer, de grijze voering en de rits passen heel mooi bij elkaar en geven de ritstas iets extra’s. Een klassiek voorbeeld van de som van de delen, groter dan het geheel!

© Lieve Deduytschaever 190123 02

Omdat dit patroon eigenlijk enkel uit rechte stukken bestaat, moest ik mijn hoeken pas op het einde afmeten en knippen. Het resultaat was niet 100% zoals het moest zijn en ik besloot op zoek te gaan naar een patroontje waar de hoeken vanaf het begin uitgeknipt werden. Voor een ritstas in deze afmetingen miste ik ook treklusjes aan de rits. Ondanks de kleine imperfecties, was mijn vriendin/ex-bazin blij met het cadeautje.

© Lieve Deduytschaever 190123 08

Ik had de smaak te pakken en dit gastvrouwgeschenkje was de start van de zoektocht naar de perfecte kubus. Op de foto’s leek de ‘Little Boxy Pouch’ van Handmadiya helemaal wat ik zocht. Ik vond het tasje echter een beetje te klein en verdubbelde alle afmetingen.

© Lieve Deduytschaever 190123 11

Waar het precies mis ging weet ik niet, maar aan het einde van de rit stond er een balkje voor mijn neus dat niets weg had van een kubus. Maar hoe schattig was dat kleine tasje! Ik vulde het met drie miniatuur tubes handcrème met een lekker geurtje en gaf het cadeau aan Pia, toen die haar naaiatelier opende. Ook zij keek voorbij de imperfecties en vertelde mij dat ze heel blij was met haar kleine ritstasje.

© Lieve Deduytschaever 190123 09

Nadien maakte ik nog een derde tasje met het kunstleer, maar daarvan vergat ik foto’s te nemen. Dat ging naar mijn vriendin Lieve, toen ik een dagje bij haar thuis ging naaien. Het tasje bleek perfect in haar badkamer met oranje accentmuur te passen…

© Lieve Deduytschaever 190123 12

Mijn zoektocht naar de perfecte kubus eindigde bij ‘A Girl’s Cube’, een gratis patroontje van Girls in Uniform. Ik ben weg van dit leuke en compacte ritstasje. Gastvrouwen weten dus wat ze in de toekomst van mij mogen verwachten… en dat tot het moment dat ik weer inspiratie krijg op Pinterest!

© Lieve Deduytschaever 190305 13

Wat denk jij, zou je blij zijn met deze tasjes?

Tot snel,
Lieve

8 gedachten over “Pin van de maand: Gastvrouwgeschenkjes

  1. Wat een prachtige tasjes en de combinatie met een design maken deze tasjes echt uniek. Geweldig om zo iets cadeau te krijgen: nergens te koop en uniek.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s