My all-time favourite: Aster gehackt

Een tijdje geleden naaide Margot haar tweede Sofia, een patroontje van La Maison Victor, waarmee ze mij inspireerde om er heel binnenkort ook eens mee aan de slag te gaan. Ze heeft gelijk: een patroon dat je ligt, maakt je makkelijk nog een keertje.

© Moors M - 6U6A8607

Margot en ik vallen wel vaker op hetzelfde patroontje, want samen hebben wij niet minder dan zeven Asters op ons palmares staan… Ik noem dat truitje met recht en reden ‘mijn all-time favourite’! Het moest er dan ook van komen: nummer acht rolde van onder mijn naaivoetje.

© Moors M - 6U6A8565

De stof had ik al een tijdje liggen. Noem het gerust beroepsmisvorming, maar ik grijp wel vaker naar kaki en de leuke structuur van de stof trok me aan. Jammer genoeg weet ik met de beste wil van de wereld niet meer waar het vandaan kom. Ik kocht het tegelijk met het toffe vlinderstofje van mijn vleermuistop. Laat maar weten als jij kan bedenken welke webshop die twee stofjes zo’n jaar geleden verkocht.

© Moors M - 6U6A8519

Toen ik de Isa sweater mocht testen, wilde ik het stofje daarvoor gebruiken. Jammer genoeg vond ik geen bijpassende stoffen en bleef deze structuurtricot liggen. Ze liet mij echter niet los en toen ik de toffe boordstoffen van Veritas voor ogen kreeg, zag ik daarin een goede match. Ik had net genoeg van de boordstof om mijn trui onderaan en aan de polsen af te werken. Gelukkig paste de binnenkant van de stof goed bij de boordjes en kon die perfect voor de halsboord dienen.

© Moors M - 6U6A8618

Over het patroontje hoefde ik verder niet na te denken: de Aster natuurlijk! Die trui is herkenbaar aan de mooie boothals, maar deze keer wilde ik graag iets anders. Door de wijde hals piepen mijn t-shirts in de winter vaak door de halsopening heen, dus die rondde ik deze keer een beetje af. Zo is de trui bij kouder weer ook makkelijker te combineren met een mooie sjaal.

© Moors M - 6U6A8508

Koud zal het hopelijk niet meer worden de volgende maanden, maar vorige week kon ik nog wel een trui verdragen. Ook tijdens de fotoshoot op het industrieterrein in de buurt was ik blij dat ik daar niet in een zomers jurkje stond!

© Moors M - 6U6A8643

Een Aster met een ronde halsboord, kan dat voor jou? Of heb ik daarmee de eigenheid van het patroon volledig verpest?

© Moors M - 6U6A8576

Tot snel,
Lieve

7 gedachten over “My all-time favourite: Aster gehackt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s