Mijn Faye fannypack

Poepzakskes‘ maken onlosmakelijk deel uit van mijn jeugd. Op elke reis, op elke uitstap had ik er zo eentje rond mijn heupen. Later werd het nogal ‘schaamtelijk‘ om daarmee rond te lopen, dus bij die gelegenheden ging ik meer en meer voor een kleine handtas of rugzak. Toen mijn neefje-en-petekind Wolf er onlangs eentje vroeg voor zijn verjaardag in november, met dezelfde stoffen als zijn wolven-rugzak Oscar, viel ik dan ook een beetje uit de lucht. Ik besefte helemaal niet dat heuptasjes weer helemaal in zijn…

Frankie and Faye fannypack

Toen ik er lucht van kreeg dat WISJ Designs een nieuw heuptas-patroontje op de markt bracht, was ik er dan ook als de kippen bij om mee te testen. Gelukkig had Sofie nog een plaatsje voor mij.

© Lieve Deduytschaever 190526 21

Ik drukte het PDF-patroontje af en verzamelde de materialen voor mijn vrouwelijke versie van de Frankie & Faye fannypack. Mijn Faye zou er eentje zijn in blauw kunstleer met een zwarte riem. Tot ik bij Toverstof een supermooie tassenband zag liggen, die prachtig kleurde bij het restje taupekleurig kunstleer, ook uit die winkel. Ik gooide mijn idee overboord en ging voluit voor een taupe-met-bruine versie van de Faye.

© Lieve Deduytschaever 190526 04

Een hele tijd geleden kocht ik bij De Stoffenknop een coupon prachtige, soepele, licht-glanzende, gebloemde stof, waarmee ik initieel een bloesje wilde maken. Maar die stof paste zo mooi bij het kunstleer en de tassenband, dat ik besloot er de voering van mijn Faye uit te knippen.

© Lieve Deduytschaever 190526 18

Eerlijk is eerlijk: al is de handleiding supergoed geïllustreerd en mooi stap-voor-stap uitgeschreven, deze Faye nam toch wat tijd in beslag. De andere dames maakten ze op een uurtje of vier, ik was er zestal uren mee bezig. Je hebt er wel wat handigheid voor nodig, al kom je ook een heel eind met doorzettingsvermogen. Het is geen snel-klaar projectje, maar dat zijn tasjes zelden, toch? Ben je een beginner of een gevorderde naaister? Aan het eind van de rit ligt er heuptasje dat zeker de moeite waard is en dankzij de stap-voor-stap handleiding breng ook jij het tot een goed einde.

© Lieve Deduytschaever 190526 11

Het leuke tasje is groot genoeg om de belangrijkste dingen uit je handtas weg te bergen. Het voorzakje is perfect voor je telefoon en binnenin kan je een portefeuille, zakdoek en sleutels kwijt. Bovendien kan je de Faye op verschillende manieren dragen. De jeugd laat zo’n tasje tegenwoordig schuin over de borst bungelen, maar dankzij de verstelbare riem past het ook perfect rond je heupen.

© Lieve Deduytschaever 190526 06

Je kan achteraan kiezen voor een vaste lus, of voor twee lussen-met-drukknopen, waardoor je de riem kan verwijderen als je dat wil. Ik maakte onder de lussen ook twee D-ringen vast en stikte een riempje van hetzelfde kunstleer, zodat ik de Faye ook als een écht handtasje kan dragen.

© Lieve Deduytschaever 190526 16

Mijn Faye gaat dit jaar zeker met me mee op vakantie, want met het riempje is ze chique genoeg om ’s avonds romantisch te gaan dineren en met de leuke tassenband-met-klikgesp is ze ideaal voor op een uitstapje. Proficiat, Sofie, met je mooie tasjes. Dit patroontje komt zeker nog eens terug op de blog!

© Lieve Deduytschaever 190526 12

Wat denk jij, zou je de Faye als heuptasje dragen of toch liever als handtas?

© Lieve Deduytschaever 190526 14

Wil je zelf met dit leuke patroontje aan de slag? Voor 8 euro is het van jou!

Tot snel,
Lieve

13 gedachten over “Mijn Faye fannypack

  1. een prachtige versie! in mijn jeugd (oh my god dat klinkt lang geleden) droegen we die (toen eastpak) tasjes ook schuin over de borst dus ik ga opnieuw voor deze manier van dragen denk ik. het patroontje werd hier alvast in mijn mandje geklikt en morgen worden de nodige fournituren gekocht

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s