A Girl’s Pencil Case – XL

“Een gecamoufleerde pennenzak met versteviging, groot genoeg voor een geodriehoek, met vooraan mijn naamlint en achteraan een velcro voor badges”. Dat was de wishlist van mijn man’s collega.

© Lieve Deduytschaever 200409 05

Die ‘eisen’ kwamen natuurlijk niet uit de lucht gevallen… Mijn ventje had begin dit jaar een langdurige cursus in Saffraanberg, in het verre Sint-Truiden. Omdat wij maar een auto hebben en ze daar bleven slapen, besloot hij met zijn collega te carpoolen, zodat ik altijd de auto ter beschikking had. Dat Michael met hem mee mocht rijden, vond ik superlief van de collega in kwestie!

© Lieve Deduytschaever 200409 04

Ik vroeg hem dus met welk zelfgemaakt cadeautje ik hem een plezier kon doen. Hij koos voor een pennenzak op maat, en mijn gepuzzel kon beginnen. In een eerste poging probeerde ik het Faye heuptasje van Wish aan te passen. Op zich een goed idee, want ik moest enkel het patroon een stukje verlengen, maar de dikke versteviging maakte het een heel gepruts en het eindresultaat was niet volledig naar mijn zin.

© Lieve Deduytschaever 200409 07

Op naar de volgende poging… Rond die tijd had ik net ‘A Girl’s Pencil Case‘ uitgewerkt. Misschien was dat wel een solide basis om op verder te werken! Ik mat een bestaande pennenzak op en besloot dat 20 cm*5 cm*11 cm (L*B*H) wel groot genoeg zou zijn. Het patroontje was vrij snel uitgetekend, al was ik tot het laatste moment een beetje bang dat mijn verhoudingen niet zouden kloppen…

© Lieve Deduytschaever 200409 03

Om het mijzelf niet té moeilijk te maken, koos ik ervoor de be-form opstrijkbare versteviging te beperken tot langwerpige rechthoeken op de grote vlakken, zodat de pennenzak makkelijk op de juiste plekken zou plooien. Toch werd het een serieus wringwerkje om alle hoeken mooi te vouwen en stikken. Helemaal perfect is de pennenzak dan ook niet… maar hij staat wél goed recht, en de inhoud is meer dan voldoende beschermd.

© Lieve Deduytschaever 200409 06

Interesse in het patroontje van deze versie? Als er voldoende vraag naar is, wil mijn ventje het misschien wel eens uittekenen… dus laat hieronder zeker een berichtje na!

Tot snel,
Lieve

26 gedachten over “A Girl’s Pencil Case – XL

 1. Tuurlijk. Daar zeg ik geen nee tegen. Mijn oudste zoon en zijn vriendin zijn chiromensen van de 3e kleuterklas tot… hun 28ste? Misschien ga ik wel eens op zoek naar stof om zo een voor hen te maken.
  Maar voor mezelf zeg ik er geen nee tegen.
  Liefs, Lutje

  Like

 2. Ja heel graag zou ik zoiets voor mijn kleinzoon maken. Hij gaat volgens haar naar de middelbare. Ik heb ook camouflage stof waarvan ik al een mondkapje voor hem heb gemaakt. Die zal hij vast moeten gaan dragen in het vervoer naar school. Een leuke schooltas zou ik mooi erbij zijn. Daarvoor moet ik dan nog een patroon zoeken. Of heb jij dat misschien toevallig ook? Vast bedankt
  Groetjes Evita

  Like

 3. Wat een leuke pennenzak, dat zou wel een fantastisch geschenk zijn voor al de juffen van mijn zoon, hij zit in het bijzonder onderwijs en is altijd zoeken een gepast cadeau, deze is wel geweldig!! Als er ooit een patroontje van komt sta ik op de eerste rij 😀😊

  Like

 4. Ik vind hem super. een kleine pennenzak voor in de handtas (een vrouw moet altijd op alles voorbereid zijn) en eentje van aangepaste grootte in de boekentas (studente met studerende kinderen), dus ik hoop dat je ventje voor al je volgers aan het werk wil.

  Like

 5. Tof en mooi! En ja hoor, een geupdate versie van dit patroontje is bij mij altijd welkom! Een maatje groter past nog steeds in de serie hier 😉

  Like

 6. Nét als de gewone pencil case , vind ik dit een geslaagd opzet. helaas slaag ik er niet in om die te naaien. Mijn tasseninzicht is namelijk ondermaats. Ik heb vorige woensdag een mail gestuurd met een vraag over dit patroontje. Mocht je eens tijd hebben om dat te bekijken aub ;-).

  Like

  1. Jouw mail was aan mijn aandacht ontsnapt, sorry! Deze versie is inderdaad niet zo makkelijk te naaien. Super dat je eraan durft te beginnen!

   Het principe is hetzelfde als ‘A Girl’s Cube’. Je legt die lange flap op de rits en stikt ze aan elkaar. Bij het stikken van de opstaande hoek ligt die naad (van rits en flap) echter niet in het midden van die hoek, maar een stuk naar boven.

   Hopelijk helpt deze tip?

   Like

   1. Dankjewel voor de tip ! EN sowieso voor de patroontjes. Ik ga dat tijdens mijn volgende naaimoment aandachtig bekijken. Extra moeilijkheid : de pencilcase is geknipt in nep bont. Gelukkkig slaagde de gewone versie al wél in deze lastige stof.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s