Een eenvoudig Burda jurkje… eind goed, al goed!

Het Burda 6910 patroon lag al een hele tijd te wachten op een plaatsje in mijn ellelange to-do lijst. Het was mijn ding wel, zo’n aansluitend model met rimpels rond het middel die het jurkje toch wat specialer zou maken.

© Moors M - 6U6A5347-3

Voor deze leuke kittens tricot van Megan Blue Fabrics in een mooi jeansblauw zocht ik een vrouwelijk maar niet te ingewikkeld patroontje. Bij de katjes denk je misschien niet meteen aan een damesjurk, maar volgens mij kan dat perfect. Het speelse van de stof gecombineerd met een vrouwelijk patroon zorgt in mijn ogen net voor dat tikkeltje extra en neemt niet weg dat zo’n jurk best elegant kan zijn.

© Moors M - 6U6A5407-3

Ik ging dus aan de slag met mijn lang vergeten patroontje. De verwachtingen waren hooggespannen… maar bij de eerste pas was ik teleurgesteld. Ik heb al niet zoveel vrouwelijke vormen, en door de rimpels in de taille verdween die gewoon. Ik leek ineens wel heel recht…

© Moors M - 6U6A5384-2

Maar ik wilde het niet zomaar opgeven, want de bovenkant van de jurk, een mooi uitgesneden hals in combinatie met de raglanmouwen, stond mij wel aan. De elastieken aan de zijkant gingen er dus uit en ik verkortte de jurk zo’n vijftien centimeter om de extra lengte van het rimpelen weg te halen. Gelukkig zaten de rondingen van de heup nog wel min of meer goed en moest ik daar niet zoveel aan veranderen.

© Moors M - 6U6A5337-2

Het resultaat is een eenvoudige jurk tot net boven die knie, die dankzij het leuke kittenstofje en de aansluitende pasvorm speels maar toch een beetje sexy geworden is. Aansluitend hoeft niet spannend te zijn, want de tricot heeft voldoende elasticiteit om zich volledig aan te passen aan mijn lichaam. Het werd dus ook een heel leuk en makkelijk zomers jurkje.

© Moors M - 6U6A5426-2

Eind goed, al goed zou ik zeggen: of hoe een moeilijk parcours toch tot iets leuks kan leiden, als je maar doorzet!

Tot snel,
Lieve

6 gedachten over “Een eenvoudig Burda jurkje… eind goed, al goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s