Een Lux(e) bloemenweelde

Altijd leuk als de mensen die ik graag zie zoveel vertrouwen hebben in mijn kunnen, dat ze me vragen iets voor hen te maken. Voor mijn nicht Marijke maakte ik al eerder een Lux dress van Bel’Etoile en nog voor die af was, had ze al twee andere jurken ‘besteld’. Blindelings vertrouwen heet zoiets!

© Lieve Deduytschaever 190511 10

Voor deze jurk lag de lat wel wat hoger. Ze wilde namelijk graag een creatie van mijn hand dragen op het communiefeest van haar zoon Nathan. Als mama van het feestvarken loopt ze die dag in de kijker en dan moet het kleedje natuurlijk wel in orde zijn. Marijke ging op zoek naar een mooi modelletje en ik naar de stof. De voorstellen vlogen via Messenger heen en weer, maar telkens kwamen we terug bij dat ene prachtige patroon: de Lux.

© Lieve Deduytschaever 190511 07

De mooie muntkleurige bloemencrêpe van bij Fabricated is ideaal voor de jurk. Het lichte groen is perfect voor een mooie lentedag, de bloemenpracht geeft het geheel iets feestelijks. Omdat het een lichte scuba crêpe is, valt de stof mooi door, is ze kreukvrij en hoeft ze dus niet gestreken te worden. Wat een luxe! Om de jurk wat chiquer te maken, koos Marijke voor een lange versie met een split.

© Lieve Deduytschaever 190511 05

Dankzij mijn Lux-ervaring en de heerlijk handelbare stof ging het naaien vlot. Ik had geen reden om mij zorgen te maken. Toch was ik er bij de eerste pas niet gerust in. De elastiek kon het gewicht van de lange rok niet dragen en de hals, die ik netjes had afgewerkt met een roze lintje, viel helemaal niet mooi. Al stond de lange jurk Marijke goed, we besloten ze toch een stukje in te korten, zodat haar mooie enkels de nodige aandacht krijgen. Ik kon opnieuw aan de slag!

© Lieve Deduytschaever 190511 06

Op een mooie dag in mei was het dan zover: het kleedje werd goedgekeurd en we trokken naar Gavere voor een zonnige fotoshoot in de natuur. Al was Marijke in het begin een beetje onwennig als ‘model’ en moest ik wat oefenen voor ik haar fototoestel onder de knie had, het werd een heel gezellig uitje en dat zie je aan de foto’s. Wat een knappe madam had ik voor mijn lens!

© Lieve Deduytschaever 190511 08

Geluk zit in kleine dingen… in de waardering die je krijgt voor een goed geslaagde jurk, in het plezier van een ontspannen fotoshoot in goed gezelschap en in de stralende lach van mijn nichtje.

© Lieve Deduytschaever 190511 09

Wat denk jij ervan? Is deze Lux geschikt voor een communiefeest?

Tot snel,
Lieve

16 gedachten over “Een Lux(e) bloemenweelde

  1. Zeer mooi geslaagd !!!!!!

    Kan je mij laten zien hoe je de afwerking met de elastiek gedaan heb ,indien mogelijk?mvg liliane

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s