Curvy Kamille

 

Toen ik de tweede editie van Fibre Mood in mijn handen kreeg, viel mijn oog meteen op de Kamille-jurk. Eindelijk een jurk die aan al mijn wensen voldeed! Zalige snit die de rondingen op de juiste plaatsen accentueert en de andere verdoezelt. Het stofje vond ik al snel bij Toverstof: een mooie petrolkleurige fluweel. Niet geheel toevallig maakte ik mijn Blanche tijdens de workshop van Katrienette ook in een petrolkleurig stofje, ik had toen al een soort ‘stof-pairing’ in mijn hoofd.

Mijn grote doel was de Kamille aan te doen tijdens een romantisch etentje met mijn ‘grote man’ in een toprestaurant. Mijn gezondheid gooide echter bijna roet in het eten. De maand januari was een echte microbemaand: ontsteking bovenste luchtwegen, keel- en oorontsteking… er leek bijna geen einde aan te komen. Uiteindelijk stonden er nog twee dagen op de kalender tot het etentje en brak het zweet mij letterlijk uit bij de gedachte dat ik geen plan B had.

In versneld tempo ging ik aan de slag en na enkele uren stond ik zowaar met een mooie jurk in mijn handen. Nooit gedacht dat ik zo vlot een jurk in elkaar kon steken, zelfs met de nodige aanpassingen. Ik heb namelijk twee kledingsmaten verschil tussen mijn boven- en onderlichaam waardoor ik het patroon telkens moet aanpassen.

©Lieve Deduytschaever 190220 07

De mouwen verlengde ik met acht centimeter. De fluwelen stof bleek een schot in de roos want die kon je gewoon afknippen zonder te moeten omzomen, zalig voor de naaisters die geen fan zijn van het gebruik van tweelingnaalden!

Ja, ik droeg mijn zelfgemaakte jurk tijdens de restaurantdate en ik voelde me er ongelooflijk sexy in.  Tijdens onze date bleven de smartphones in de tas, dus ik heb geen foto’s van de bewuste avond, maar gelukkig vond ik een reddende ‘foto’engel. Op een zonnige winterdag trokken Lieve en ik naar het Gentbrugse Trochpark voor een fotoshoot. Ik ben echter geen model en heb heel wat instructies nodig, wat de nodige lachbuien opleverde. Het plezier spat dan ook van de foto’s en ik ben Lieve heel erg dankbaar dat ze het nodige geduld aan de dag legde.

©Lieve Deduytschaever 190220 08

Dit was nog maar het eerste patroontje dat ik maakte uit Fibre Mood en eerlijk, ik ben nu al fan van het blad. Bedankt Fibre Mood om curvy dames ook mooie patronen te schenken!

Welk patroon uit Fibre Mood vond jij zalig om te maken? Laat het maar weten!

Tot schrijfs,
Tatiana

14 gedachten over “Curvy Kamille

   1. Hoi Tatiana,
    Nou breekt mijn klomp … en doen mijn hersenen hun werk ! Ik heb samen met jou Rechten gestudeerd in Gent (afgestudeerd 1998) !
    Superleuk om jou nog eens (zij het dan virtueel) tegen te komen! Misschien komen we elkaar in de toekomst nog eens tegen in één of andere stoffenwinkel of naai-evenement !
    Gr
    Katrien Depoorter

    Like

    1. Hey Katrien, we hebben inderdaad samen gestudeerd in Gent en in tweede kan ook samen in de Revue van de Rechten gedanst. Wat een herinneringen…..Leuk om je hier terug te ontmoeten! Nu snap ik ook waarom ik dacht je te herkennen op de foto’s van de Bertha Sew along van Fibre Mood:-). Kleine wereld dus, hopelijk ontmoeten we elkaar eens op een naaievent! Groetjes, Tatiana

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s