Een korte Kamille en een give-away

Het lijkt alsof ik altijd wat tijd nodig heb om voor een patroon te vallen. Vlak na de uitgave van het tweede FibreMood magazine zag je de ene na de andere Kamille jurk verschijnen. De elegantie en tijdloosheid van de jurk kan mening naaister bekoren, het kunstig geknoopte voorpand leidt de aandacht af van eventuele probleemzones en de jurk is zowat elk figuur op het lijf geschreven.

Wil je zelf ook aan de slag met het patroon?
Scrol naar beneden en zie hoe je de PDF kunt winnen!

© Moors M - 6U6A4982

Heel lang twijfelde ik of de Kamille iets voor mij is en ik bladerde lekker verder door het magazine. De Berthabroek, ja, die kon mij meteen bekoren, maar die bijzonder elegante jurk… niet echt. Ik keek met plezier naar de exemplaren van andere naaisters en twijfelde lustig verder.

© Moors M - 6U6A4975

De dag dat ik binnenstapte in het kloppend hart van FibreMood liepen er heel wat dames rond in de jurk. Toen -kort daarna- ook Tatiana haar schitterende exemplaar trots aan mij showde, ging ik overstag. Ja, ik zou er ook eentje maken!

© Moors M - 6U6A4987.jpg

De mooie lap jeansblauwe suède kocht ik bij Fabricated. Ik was onder de indruk van de uitmuntende service en van de snelheid waarmee het stofje naar Zwijnaarde kwam gevlogen. Bovendien zijn de stoffen die ik er kocht van een hele mooie kwaliteit. Alleen was de kleur -anders dan op de foto- niet echt mijn ding… en mijn voornemens om een Kamille te maken gingen weer de kast in. Uiteindelijk verzamelde ik alle moed en ging ik ermee aan de slag. Het getwijfel moest nu maar eens voorbij zijn!

© Moors M - 6U6A5138.jpg

Het kleedje zit verbazend snel in elkaar, aangezien de zomen in een niet-rafelende stof, zoals suède, niet afgewerkt moeten worden. De figuurnaden aan de rug maakte ik wat langer en dieper om mijn holle rug te compenseren. Het volgende struikelblok kwam er echter aan…

© Moors M - 6U6A5157

Want toen kwam dé hamvraag: hoe lang moet dit kleedje worden? Mijn naaivriendinnen waren het er allemaal over eens: net over de knie is de nieuwe lengte en bij dit kleedje heel stijlvol. Toch bleef het wringen. Net voor de fotoshoot liet ik mijn ventje beslissen. Hij koos voor een korte versie en ik geef hem bij deze groot gelijk! Veel tijd kostte de aanpassing me trouwens niet: gewoon elf centimeter afknippen en klaar. Zalig, die Kamille.

© Moors M - 6U6A5085

Misschien kan ik met mijn verhaal ook jou overhalen om zo’n mooie Kamille te maken? Tatiana en ik hebben nu toch bewezen dat werkelijk iedereen straalt in zo’n stijlvolle jurk, denk ik zo.

© Moors M - 6U6A4964

FibreMood doet er nog een schepje bovenop. Ik mag drie PDF patronen van de Kamille weggeven, hoe cool is dat?

© Moors M - 6U6A5052

Wil jij zo’n Kamille PDF patroon winnen? Deelnemen is heel eenvoudig:

© Moors M - 6U6A4952

De winnaars maken we bekend op 15 april.

© Moors M - 6U6A5018

Succes!
Lieve


PS: Steeds op zoek naar mooie locaties deed ik een oproep via de burenapp Hoplr. De fotoshoot vond plaats in de schitterende tuin van Robert en Jacqueline. De kleurenpracht in de tuin vormde een prachtige achtergrond voor de fotoreeks. Bedankt Jacqueline, dat we bij jullie langs mochten komen. En last but not least: bedankt mijn lieve schat Michael, omdat je mij steeds weer op m’n best in beeld brengt!

© Moors M - 6U6A5097

68 gedachten over “Een korte Kamille en een give-away

 1. Zojuist de Kamille aangekocht! Maar mocht ik het patroontje winnen, een vriendin zal dit ook waarderen.
  Je staat er prachtig mee hoor!

  Like

 2. z’on korte kamille zou ideaal passen voor mijn outfit voor de (snel) komende paasdagen.
  Ik zou er alvast héél graag mee aan de slag gaan. 🤞🏻 😉
  Jouw staat hij alvast prachtig. Dus veel plezier met je nieuwe aanwinst.

  Like

 3. Prachtige jurk, gemaakt in een leuk stofje,waar ik zelf niet zou aandenken om te gebruiken,maar het zit helemaal goed. Leuke laatste actiefoto, overtuigd helemaal.

  Like

 4. Hier ook al heel lang getwijfeld.
  Jouw mooie versie trok me over de streep. Het patroon winnen zou dus een mooi extraatje zijn. 😍

  Like

 5. Wauw wat is je jurkje mooi geworden.

  Door ziekte ben jk erg afgevallen en hard op zoek naar mooie jurkjes die me passen. Deze lijkt me erg mooi ook als je erg dun bent.

  Like

 6. Een hele mooie versie! Ik heb mijn Kamille al heel graag gedragen, al ga ik de v wel iets hoger dichtmaken binnenkort, ik voel me nogal bloot met die overslag ;-).
  Ik hoef hem dus ook niet te winnen aangezien ik het patroontje al heb.

  Like

   1. ik ook al een beetje dichter dan oorspronkelijk maar ik denk dat de knoop het soms een beetje naar beneden trekt tijdens het dragen dus nog een beetje binnenkort 😉

    Like

 7. De korte versie staat je super mooi. Of ik zelf zo mooi met dit patroon zou staan dat weet ik niet. Maar als het mij niet staat heb ik natuurlijk nog een jurkjes fan dochter. Dus ik doe graag mee aan de wedstrijd.

  Like

 8. Ik ding niet mee naar het patroon, het ligt al lang in de kast. Maar wou toch even laten weten dat dit echt een prachtjurk is. Ik moet Fibremood ook altijd even laten bezinken, en door de mooie creaties van anderen geraak ik toch overtuigd van bijna elk patroon. Zalig hé!

  Like

 9. Ik was eigenlijk helemaal geen fan… Bij u vind ik het fantastisch staan. Misschien moet ik toch de sprong eens wagen om met Fibre Moon in zee te gaan.
  Misschien…

  Like

   1. Super kleur, super stofje, alleen dit model staat mij echt niet!
    Als je van boven mt46 hebt en van heupen mt40/42
    Zo vervelend.

    Like

  1. De jurk staat je echt geweldig en ik wil het patroon bijzonder graag, want mijn figuur heeft het verhullende effect bij het voorpand heel hard nodig! Lijkt mij een super flatteus patroon!

   Like

 10. Door dit ontwerp te zien weet ik plots wat te maken met stof die al een tijdje in mijn kast ligt. Ik zie er naar uit om met een patroon te werken van Fibre Mood. Het staat jou alvast geweldig mooi!

  Like

 11. Een prachtig jurkje alsook een mooi stofje maar met een maatje meer denk ik niet dat zou passen alhoewel met het eens uit te proberen je weet maar nooit he .
  Ik doe toch altijd alles in een probeerstofje om te kijken of het mij staat en dan in de reele stof .

  Like

 12. Wat een top jurkje is het toch. Lang heb ik getwijfeld of die knoop wel echt flateerd ook bij een grotere maat. Uiteindelijk ben ik overtuigd. Helaas ligt deze uitgave niet meer in de winkel ( ben al even gaan kijken). Wie weet heb ik zomaar geluk. Jouw jurk is in ieder geval prachtig en deze kleur staat je erg mooi.

  Like

 13. Wat een mooie jurk is dit geworden! Zit nu zelf te twijfelen of ik de Fibre Mood niet moed aanschaffen om ook zo’n mooie jurk te maken voor een feest in juni

  Like

 14. Al eeuwen op zoek naar dit patroon. Wat een plaatje. En met zoveel jersey stofjes in mijn kast, kan ik zo een mooie maken. Tenminste, als ik het patroon heb. Kan ik t ook ergens kopen?? Het is écht een geweldig jurkje!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s