Let’s Sti(c)k Together – voor een ander

Het thema van deze Let’s Sti(c)k Together-editie is een kolfje naar mijn hand… Al sinds de start van mijn ‘naaicarrière’ probeer ik zo vaak mogelijk genaaide geschenkjes te maken voor de mensen die ik graag zie. De lijst van mensen waarvoor ik een kledingstuk maakte, wordt ook steeds langer. Al geeft het telkens toch wat stress, ik hou er zo van mensen gelukkig te maken met mijn creaties. Ik moest dan ook niet lang nadenken over de invulling van het thema.

© Moors M - IMG_1776

Sinds begin dit jaar naai ik geregeld voor mijn nichtje Marijke. Tijdens een van haar passessies viel ze als een blok voor mijn blauwe Kamille van FibreMood. Het sprak haast vanzelf dat ik er eentje voor haar zou maken. De prachtige oudroze suède van Fabricated kleurde mooi bij Marijke’s huid en haar.

© Moors M - IMG_1828.jpg

Naaien met suède biedt een groot voordeel: als je dat niet wil, hoef je helemaal niets af te boorden. Zo’n jurk zit dus in elkaar voor je het weet! Tel daarbij de uitgebreide stap-voor-stap handleiding van FibreMood en niets staat je nog in de weg om zelf met de Kamille aan de slag te gaan.

© Moors M - IMG_1783.jpg

Het leukste was dat bij de laatste passessie helemaal niets aangepast moest worden aan de jurk. Enkel de overslag naaide ik met een steekje wat hoger dicht, opdat het decolleté niet te diep zou zijn. De Kamille lijkt wel op Marijke’s lijf geschreven.

© Moors M - IMG_1862.jpg

Ondanks dat de fotosessie plaatsvond op een dag dat we allebei niet goed in ons vel zaten, was de wandeling door het Gentse Parkbos heel ontspannend en dat merk je aan de foto’s. Zie haar stralen!

© Moors M - IMG_1755.jpg

Voor een ander naaien… ondanks de stress die er onlosmakelijk mee verbonden is, geeft het mij telkens weer bakken vol energie. Ik kan het enkel aanraden!

© Moors M - IMG_1847.jpg

Benieuwd wat de anderen maakten?

Sewing à la Carte, Miel de Fleur, Gezien bij Justine, Mamasasewing,
Woohoo by Davina
, Naaisdrovje!, Just Delphine, OOYAmade

Tot snel,
Lieve

 

21 gedachten over “Let’s Sti(c)k Together – voor een ander

  1. ze staat inderdaad super met haar jurk! Ik naai ook wel graag voor een ander, al ga ik dan eigenlijk liever voor stukken die niet 100% moeten passen zoals een sweater of los kleedje, of de persoon moest naast mij komen zitten, dat kan ook 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s