Granny’s dreams

Terwijl de buitentemperaturen de pan uit swingen, droom ik stiekem van zomeravonden met een verkoelend briesje. Want dat is het moment om mijn eerste haaksel boven te halen en rond mijn schouders te draperen om de eerste rillingen tegen te gaan.

Als kind heb ik op school nog leren haken, maar ik vond de mogelijkheden toch eerder beperkt. Ik geraakte dan ook niet verder dan een jasje en een kleedje voor mijn barbiepop. Onlangs vond ik die stukken haakwerk na 35 jaar terug tussen mijn oude barbiespullen en plots kreeg ik weer zin om te haken.

Naaien en vooral de voorbereidingen duren bij mij soms een eeuwigheid, bij gebrek aan tijd om in mijn naaikamer te vertoeven. Haken kan ik echter overal: in de zetel bij het bekijken van een film (weliswaar met een half oog), tijdens een busrit naar het werk of nog gekker, tijdens een autorit als passagier met een politiecollega op weg naar een vergadering.

DSC_0353

DSC_0330

Dus ik zocht een uitdaging die perfect haalbaar is voor een beginnende haakster (ja, na 35 jaar ben je het dus echt wel verleerd) en het werd de Granny cardigan. Dit gratis patroon vertrekkende uit een klassieke granny square die je steeds groter maakt, vind je op de website van hobbii. Er bestaan ook een massa instructiefilmpjes op Youtube. Ik gebruikte de tips van spoons en hooks om te weten hoe groot ik mijn exemplaar moest maken. Omdat dit mijn eerste haakproject was, besloot ik goedkoper garen uit de Action te gebruiken. Het haakproces zelf nam een dikke anderhalve week in beslag met haaknaald nr. 6. En op een koele lentedag ging ik met mijn gelegenheidsfotografe Liesbeth op schok in de bossen van Malle en genoot ik van de warmte van mijn nieuwe cardigan. Nu ligt mijn granny echter in een hoekje van mijn kamer te dromen van frissere tijden en ik kan er alleen verlangend naar kijken. Maar één ding is zeker, ze gaat mee in mijn reisbagage voor de frisse avonden in de Roemeense Karpaten!

DSC_0347

Zijn er nog naaisters die haken? Welk patroon vonden jullie leuk om te maken?

Hou jullie haaks!

Tatiana

3 gedachten over “Granny’s dreams

  1. Wat mooi en lekker omarmend, ik heb een tipsjaal in groen en blauw, ga die ook maar weer eens boven halen. Dank je voor leuke idee.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s