Papa’s Frankie

Voor mijn mama maakte ik al een topje, een jurk, een tas en een paar shoppers, maar mijn papa bleef tot nu toe een beetje in de kou staan. In juni vierden we echter vaderdag én papa’s verjaardag, dus dat was de ideale gelegenheid om ook voor hem iets te naaien.

© Lieve Deduytschaever 190623 04.jpg

Eind mei kwam er een nieuw toppatroontje op de markt. De Frankie & Faye fannypack van WISJ Designs. Een mannelijke en een vrouwelijke versie van het klassieke heuptasje. Ik mocht mee testen en maakte toen een Faye, maar voor mijn papa was de Frankie natuurlijk meer geschikt.

© Lieve Deduytschaever 190623 03.jpg

Voor de materialen trok ik naar Toverstof in Destelbergen. Daar vind je een heel gamma tassenspulletjes, van kunstleer en canvas tot gespen en ritsen. Ik koos een soepel bruin kunstleer als basis en combineerde het met zwarte fournituren en een bruin-gestreept katoentje voor de voering. Het resultaat is een op-en-top mannelijk heuptasje dat hopelijk makkelijk te combineren valt mijn papa’s outfits op reis.

© Lieve Deduytschaever 190623 05.jpg

Dankzij de mooi geïllustreerde stap-voor-stap handleiding bij het patroon was het een fluitje van een cent om deze Frankie in elkaar te steken. Ik vond hem makkelijker dan de Faye, wat misschien te maken heeft met de extra rits in dat vrouwelijke tasje. De riem maakte ik deze keer vast met een brede lus in plaats van de lusjes-met-drukknopen aan mijn Faye. Ook dat maakte het naaiproces weer wat korter.

© Lieve Deduytschaever 190623 02.jpg

Benieuwd wat mijn papa van zijn cadeautje vindt. Maar een ding is zeker: als hij het niet graag ziet, hou ik het lekker zelf…

Tot snel,
Lieve

 

7 gedachten over “Papa’s Frankie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s