Geluk zit in kleine dingen

Sinds ik creatief bezig ben met naaien en breien, ontdekte ik dat daar een heel scala aan emoties aan verbonden is. Al heel snel merkte ik dat naaien mijn hoofd leegmaakte en ik mijn hobby kon gebruiken om op terug te vallen in tijden dat het niet zo goed met me ging. Het bracht me de rust die ik nodig had om recht te blijven. Daarvoor ben ik ontzettend dankbaar.

gratitude-2939972_1920.jpg

Maar naaien brengt me ook blijdschap, om het resultaat van mijn ‘harde werk’, om de reacties van anderen, de complimentjes die ik krijg, de leuke commentaren op Instagram of hier op de blog. Zonder jou, trouwe lezeres of occasionele bezoeker van onze blog, zou Girls in Uniform niet bestaan.

Die blijdschap is alweer verweven met dankbaarheid, omdat ik deel mag uitmaken van een geheel, van een verhaal, van een community die bestaat uit lieve, leuke, creatieve, toffe, grappige, handige dames. Dat ik soms eens iemand kan inspireren of helpen om zelf blijdschap en tevredenheid te putten uit haar naaiwerk.

heart-700141_1920

Die dankbaarheid vloeit vaak over naar liefde, voor mijn hobby, voor mijn hartsvriendinnen waar ik deze blog mee maak, voor mijn ventje die de mooiste foto’s van mij maakt. Maar ook wel een beetje voor jou, lieve lezeres, want ik heb een groot hart!

Trots is nog zo’n emotie die mij af en toe overvalt… Als ik in de Carrefour aangesproken wordt door een wildvreemde, omdat ze fan is van onze blog, bloos ik. Daarna loop ik de hele winkel door te huppelen, want hoe leuk is dat??? Maar het gevoel dat het langste blijft hangen na zo’n leuk compliment is toch trots. We doen het toch maar hé, met ons drietjes, week na week, maand na maand.

thumb-328420_1920

Alle emoties komen samen wanneer ik ontdek dat iemand iets maakt met de ideetjes die ze hier opgedaan heeft. Als ik hoor dat iemand workshops geeft met ‘A Girl’s Cube‘, het gratis patroontje van Girls in Uniform. Als ik leuke Stingers zie passeren (nog zo’n gratis patroontje) of als ik lees dat iemand zo’n schattig kubusje cadeau deed. Dan smelt ik helemaal… ben ik dankbaar, blij, trots en loopt mijn hart over van liefde voor die persoon.

Zo’n mengelmoes van emoties overviel mij een paar dagen geleden, toen Inga van Fabricated mij vertelde dat ze twee ‘Girl’s Cubes’ gemaakt had als cadeautjes voor haar vriendinnen. Met de eerste had ze een beetje geworsteld, maar de tweede ging al veel vlotter, schreef ze.

Aan het eind van de rit besliste ze zelfs kant-en-klare pakketjes op de markt te brengen. Eentje in een schitterend rood met een schattige voering, eentje in stijlvol metallic grijs. Twee pakketjes met daarin alle benodigdheden voor ‘A Girl’s Cube’, van buitenstof en voering tot versteviging en rits. Heerlijk toch? Of zeg maar: fier, blij, dankbaar, verrast en nog zoveel meer!

 

Emoties geven het leven kleur en doen me alles veel intenser beleven. Zeg nu zelf, Lieve zonder emoties, dat zou wat zijn!

Tot snel,
Lieve

4 gedachten over “Geluk zit in kleine dingen

  1. Ik ben ook zo’n emotioneel geval, maar een leven zonder emoties dat zou toch maar saai zijn hé! Leuk dat er een Girlscube naaipakketje is!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s