Blog- en naaivoornemens – Let’s Sti(c)k Together

Creatieve geest Marjolein lanceerde opnieuw een geweldig thema voor deze Lets’s Sti(c)k Together. Meestal ben ik niet zo’n fan van goede voornemens en ik zag de groep naaisters van LS2G klassikaal in kramp schieten, dus op dat vlak ben ik duidelijk niet alleen.

18157163_10211358990223802_4807226239215224763_n

Met scha en schande heb ik geleerd dat voornemens meestal ergens in de vergeetput terecht komen. Je neemt jezelf plechtig voor elke maand je ramen te poetsen, gezonder te eten of wat vaker te gaan sporten, en begint er vol goede moed aan. Om luttele weken na datum tot de constatatie te komen dat er niets van in huis kwam.

calendar-2952462

Maar voor deze sympathieke naai-uitdaging wilde ik wel een uitzondering maken. Twaalf goede voornemens werden van ons gevraagd… voor elke maand één. Daarnaast zal Marjolein een algemene lijst opstellen, en kunnen we afvinken wat we uitgevoerd hebben. Da’s toch wel een serieuze stok achter de deur. Misschien net het duwtje in de rug dat ik nodig heb.

broom-2903582_1920

Je zal zien dat mijn voornemens zo veel mogelijk concreet en meetbaar zijn. De enige manier om nadien in eer en geweten het item te kunnen afvinken.

  1. In 2018 wil ik iets voor mijn ventje naaien. Tot nu toe hield hij de boot een beetje af, maar ik heb het gevoel dat hij begint te ontdooien. Een Theohemd vindt hij wel mooi, en een makkelijke thuisbroek staat ook op zijn verlanglijstje.
  2. Dit jaar wil ik een keertje meedoen met een heuse SWAP. Tot nu toe liet ik die kelk telkens weer aan mij voorbij gaan, uit schrik dat mijn SWAPmaatje niet tevreden zou zijn met wat ik maakte, of omgekeerd.
  3. Aan een vestje wil ik mij opnieuw eens wagen. Na de teleurstelling over mijn neplederen jasje liep ik in een boog rond alle jasjespatronen. Dat moet nu maar eens gedaan zijn.
  4. Een pyjamabroek maakte ik al, maar dit jaar wil ik de lat een beetje hoger leggen. Een mooie geklede broek, of een chique jogging, zoals de Mira van LMV, ontbreekt nog in mijn kast.
  5. Tegen de zomer wil ik een lange, zwierige overslagjurk maken. Het patroon uit Burda Style heb ik al, maar er kruipt meer dan twee meter stof in en dat hield mij tegen om er mee aan de slag te gaan.
  6. Vorig jaar ging ik mee op naaiweekend. Door omstandigheden heb ik er niet ten volle van kunnen genieten, maar dit jaar wil ik mij er volledig in smijten!
  7. Net als in 2016 en 2017 wil ik mij ten minste één keer inspannen voor het goede doel. Heerlijk, dat gevoel als je met je hobby een klein verschil kan maken voor mensen die minder geluk hebben in het leven.
  8. Minstens drie themamaanden wil ik op onze blog zien verschijnen. Vorig jaar gingen we in februari volop voor kant, in mei stond alles in het teken van mama, en in juni probeerden we de verspilling tegen te gaan in onze #naaimaandtegenverspilling. Naaien binnen een opgelegd thema daagt je toch telkens uit een beetje verder te gaan of creatiever te zijn. I love it!
  9. Die mooie, soepele, lederen jas van mijn schoonmama moet een nieuwe bestemming krijgen. Niet zomaar iets, maar een mooie handtas wil ik maken, die ik de rest van mijn leven kan koesteren. Ja, die lat ligt hoog… maar daar droom ik van.
  10. Mijn schoonmoeder vraagt al een tijdje om een leuke hoes voor de haar tuinparasol. Ik heb last van drempelvrees, maar wil daar heel binnenkort eens werk van maken.
  11. Een trimestriële blogvergadering met de Girls In Uniform staat ook op mijn verlanglijstje. De samenwerking is superleuk, maar we zien elkaar veel te weinig als groep in levende lijve. Terwijl er zo veel afgelachen wordt, als wij allemaal samen zijn…
  12. Last but not least wil ik graag verder gaan op de weg die we met deze blog ingeslagen zijn. Samen met de andere meisjes twee keer per week mooi geïllustreerde, naaigerelateerde artikeltjes schrijven. Hoe leuk is het, als je verschillende passies samen kunt laten smelten tot een coherent geheel. Schrijven, fotografie, je verdiepen in een thema én naaien. Heerlijk toch!

new-years-day-2910474_1920

Heb jij goede voornemens?

Mocht je nog inspiratie zoeken, snuister dan vooral eens door volgende blogs:

Flaflinko – C’est SaarNathalie’s Naaisels – Sewing à la carteSewbidoo – Woohoo by DavinaFrullemiekeSewBelWilwarincoutureViTessTwo Owlettes
The Needle Of ChoiceNaadjesendraadjesNoxeemaGezien bij JustineLarthStokstaartjedoethetzoMimalokiBlogrevolutionKhadetjesLiesellovePlus 2 is 5!

 

Tot snel,
Lieve

29 gedachten over “Blog- en naaivoornemens – Let’s Sti(c)k Together

  1. Ziet er allemaal fantastisch uit…een beetje druk kan geen kwaad.
    Maar als het niet lukt kan het ook geen kwaad.
    Vergeet niet te genieten.

    Like

  2. Een serieuze lijst… Daarvoor moet je jong zijn. (is dat geen goed excuus…). Ik zoek zelf een zwierige overslagjurk maar vind niet direct iets. Welk patroontje heb jij gevonden als ik zo nieuwsgierig mag zijn…

    Like

  3. Wat een leuk lijstje. Er staan echt geweldige uitdagingen op. De jas refashion klinkt zeer spannend en het Theo overhemd maken is leuk om te doen met de details. Bij mijn eerste deelname aan een swap stond het zweet in mijn handen, maar de ontvanger was er blij mee en dat gaf me moed om er zo af toe nog eens een op te pakken. Ga ervoor.

    Like

  4. Oh boy vrouw, jij gaat het precies flink druk hebben het komende jaar! Er zitten een aantal plezante dingen, ik ben erg benieuwd wat je als eerste gaat aanpakken! ((♥ voor die jurk trouwens, wat een prachtpatroon!))

    Like

Geef een reactie