Een zomers topje

“Wat doe je met restjes stof?” Dat is altijd weer de vraag. Meestal belanden de lapjes ergens in mijn restjesbak, mooi gesorteerd per stofsoort. Maar soms vraagt een restje erom meteen terug aan de slag te gaan. Zo ook met die prachtige zilveren stof (nog steeds te koop bij Toverstof, zag ik een tijdje geleden) waar ik een Cobalt sweater mee maakte.

©Lieve Deduytschaever 180729 06

Ook een patroontje kan zo leuk zijn dat je er -nog voor een stuk af is- variaties op ziet. De V-Neck Tank 02/2017 #106A uit Burda Style was er zo eentje. Ik maakte een leuke versie in crèmekleurige zijde en hergebruikte het patroon om mijn restje zilveren tricot op te gebruiken. De stof op zich is al zo speciaal dat ze niet veel tralala nodig heeft. De volants liet ik dus wijselijk achterwege. Ik werkte de hals en armuitsnijdingen af met biais uit dezelfde stof en klaar was kees!

©Lieve Deduytschaever 180729 09

Tenminste, dat dacht ik… want al was de pasvorm van de zijden versie meteen goed, het soepele tricootje viel helemaal anders uit. Ik zwom in de top en het decolleté was niet meer deftig te noemen. Ik versmalde het topje een stukje en maakte figuurnaden in het rugpand, waardoor het draagbaar werd, maar het was toch nog wat te los naar mijn smaak.

©Lieve Deduytschaever 180729 04.jpg

Toen mijn mama op een zonnige dag een theetje kwam drinken, ging ze blijgezind met een feestelijk zilveren topje naar huis. In ruil moest ze natuurlijk wel voor mij op de foto, maar dat deed ze met plezier!

©Lieve Deduytschaever 180729 10

Wat doen jullie met zelfgemaakte kledingstukken die je toch niet zo mooi staan? Laat het mij weten, ik ben benieuwd.

Tot snel!
Lieve

11 gedachten over “Een zomers topje

 1. zo mooi, wat staat het haar prachtig. mijn kledingstukken die niet passen blijven liggen, op een stapel … tot ik er ooit nog eens iets mee ga doen. De kledingstukken die voor dochter niet passen gaan naar vriendinnen of naar de kringloopwinkel.

  Like

 2. Zelfgemaakte kledingstukken die het toch niet helemaal zijn geworden, krijgen bij mij meestal een refashion. Zo’n top die niet bevalt zou bij mij dan een slip worden…
  Je moeder is een volleerd model! Leuk hoor.
  Groetjes
  Mar10

  Like

 3. je mama staat er heel mooi mee! Ik gaf al één iets te losse top aan mijn mama, een tweetal t-shirts aan mijn zus en er ligt hier nog een zak met kledij (wel niet enkel zelfgemaakte) om door een vriendin te laten passen (als ik het door al het tetteren de volgende keer niet vergeet 😉 )

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s