Op jacht naar cardigans: mijn Naomi

Kleedjes, rokjes, zelfs onderbroeken… mijn zelfgemaakt garderobe begint aardig te groeien. Maar wat ik nog wat mis zijn vestjes, truien en t-shirts. Toen ik in La Maison Victor de Naomi cardigan zag, wou ik die wel eens proberen, maar ik had geen leuk tricot stofje om eraan te beginnen. Een ding was zeker: mijn Naomi zou niet in een mosterdkleur zijn, want dan zou ik er verschrikkelijk vaal uitzien.

Toevallig troonde Tatiana me een paar weken later mee naar de Stoffenkamer in Gent, waar ik een leuk crèmekleurige tricot vond met een subtiel glittertje. Omdat ik een zwak voor blauw heb, deed ik de afwerking van de cardigan met een stukje donkerblauwe punto di roma die ik nog had liggen van mijn jumpsuit.

Ik had op voorhand wel mijn twijfels over het vestje, omdat het niet echt een model is dat mooi open hangt. Ook de halslijn was niet mijn eerste keuze. Maar ik wou het toch eens proberen.

Zoals steeds bij LMV was de Naomi niet moeilijk te maken. De biesjes aan de mouwen en de voorkant maken het iets specialer en hierdoor kan je het zo formeel of sportief maken als je zelf wilt. Ik was aangenaam verrast door de combinatie met het donkerblauw, maar vond het jammer dat de binnenkant van mijn tricot niet echt mooi is om te zien. Een aandachtspuntje voor de volgende keer.

© Lieve Deduytschaever 180602 05

Het feit dat Naomi met drukknopen sluit, vind ik op zich wel leuk. Maar ik zoek toch nog verder naar een cardigan die iets rechter hangt en gewone knopen heeft.

Toen kwam weer het moeilijkste, de foto’s maken. Gelukkig dacht ik eraan op mijn cardigan mee te nemen op naaiweekend in Malle en wilden Lieve en An me opnieuw uit de brand helpen door als fotograaf op te treden. Wat poses en veel gegibber later stond er een volledige fotoreportage op de digitale schijf. Toch wel handig als je je privé-fotografen hebt hé. En ze kunnen nog naaien ook…

Toch zal ik deze Naomi altijd blijven bekijken als een proefstuk vrees ik. Ik ben er nooit helemaal verliefd op geworden en zal hem dus niet vaak dragen. Maar ik zoek verder naar mooie modelletjes en als ik die vind, zijn jullie de eersten die het weten.

Tot schrijfs,
Margot

8 gedachten over “Op jacht naar cardigans: mijn Naomi

 1. toch een heel mooi stuk! Ik ben zelf heel erg fan van de Susanne van Compagnie M (is wel enkel om open te hangen) en mocht deze week ook een cardigan testen van Itch to stitch (verschijnt maandag op mijn blog normaal), deze sluit ook met drukknopen maar je kan vrij éénvoudig gewone knopen gebruiken aangezien de bies breed genoeg is.
  zeker dragen deze!

  Like

 2. In LMV van maart/april 2016 staat de faye cardigan, in een fijne gebreide stof, met een v-halsje en met knopen.
  Misschien heb je daar wat aan. Groetjes

  Like

 3. Mooie cardigan. Ik heb net de blackwood cardigan van Helen’s closet gekocht, die valt wel open en kan je niet sluiten. Als je een mooie cardigan zoekt die je kan sluiten met gewone knopen, dan raad ik de Grandpa cardigan van Patterns for Pirates aan. Ik weet dat het een vreemde naam is, maar de cardigan is echt mooi. Bovendien is hij tot morgen in reclame, 30 % korting. Toch de moeite om een kijkje te nemen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s