Lina: een handige passe-partout

Een tijdje geleden maakte ik mijn eerste Lina uit LMV, die ik combineerde met ‘het dekentje van mijn meme’. Al kwam tijdens deze warme zomer het Jacky vestje nog niet vaak uit de kast, de Lina jurk in een luchtige viscose droeg ik des te meer. Telkens kreeg ik er leuke complimentjes over.

©Margot Van Waeyenberghe 180714 11

Zo’n handig jurkje, makkelijk over het hoofd te trekken en te combineren met truitje of (jeans)vestje, zo’n jurkje dat super elegant is met pumps eronder, lekker zomers is met sandalen en hip wordt met een paar mooie sneakers… ik zou dom zijn als ik niet nog zo’n jurkje zou maken, toch?

©Margot Van Waeyenberghe 180714 04.jpg

Deze zomer zat ik zo’n beetje in mijn blauwe periode. De leuke blauwe french terry vond ik bij De Stoffenknop.

©Margot Van Waeyenberghe 180714 01

Verder valt er niet zo veel over de Lina te vertellen. Ze zit in een wip in elkaar. Maar Lieve zou Lieve niet zijn, als ik niet nog wat aanpassingen deed aan een makkelijk en goed passend patroontje. Ik heb een holle rug, dus stikte ik figuurnaden achteraan, zodat de jurk nu heel mooi de lijnen van mijn lichaam volgt.

©Margot Van Waeyenberghe 180714 06

De jurk werd ‘getest’ tijdens een gezellig shopping-uitje met Margot in Mechelen.

©Margot Van Waeyenberghe 180714 08

Het enige minpuntje? Waar mijn eerste versie van de Lina heel rekbaar is en dus perfect op z’n plaats blijft zitten, kruipt de rok van deze jurk wel een beetje omhoog. Ik moet hem geregeld terug naar beneden trekken. Vervelend. Ken jij daar een oplossing voor?

©Margot Van Waeyenberghe 180714 12.JPG

Tot snel,
Lieve

21 gedachten over “Lina: een handige passe-partout

 1. Een hele mooie! Ik maakte dit voorjaar ook nog een Lina, die werd zo vaak gedragen dat er geen tijd was voor foto’s. Ik heb de indruk dat het omhoog kruipen bij mij mindert met het dragen/wassen, waarschijnlijk rekt alles een beetje uit dan

  Like

 2. Je ziet er weer zo heel knap uit ! Wat ben ik weer fier op mijn dochter. 💕
  Het is helemaal jouw stijl en ook een mooie lengte 😘

  Like

 3. Wat een prachtige jurk en de kleur staat je geweldig. Het opkruipen van de jurk heb ik even bij jongste dochter nagevraagd. Zij herkent dat ook en heeft het als zij haar jurken met ‘blote’ benen draagt maar niet als zij de jurken met een panty draagt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s