Stik Belgique: Mijn eigen designertas – de Versa Versa

In blogland staat deze maand, dankzij Stik Belgique, in het teken van Belgische patronen en ontwerpers. Al zijn alle ogen nu gericht op het nieuwe tassenboek van Elisanna en Fynn – Mijn Tas 2 – ik werk nog steeds graag met de twee voorgangers van dat boek: Mijn Tas en Mijn Designertas. Het blijven twee toppertjes!

© Lieve Deduytschaever 181014 06

De Versa Versa uit Mijn Designertas stond al een hele tijd op mijn to do lijstje. De stofjes kocht ik meer dan een jaar geleden bij Studio Sanne (blauwe jeans) en bij Modecoupon (gouden voering), de prachtige goudkleurige fournituren bestelde ik even lang geleden bij k-bas.

© Lieve Deduytschaever 181014 07

Waarom ik zo lang wachtte om de tas te maken? Ze was eigenlijk bedoeld voor een mini-swap met een andere blogster, wiens favoriete kleuren blauw en goud zijn. Jammer genoeg stak de gezondheid stokken in de wielen. Voor mezelf zal ik niet zo snel met gouden accenten werken, dus bleef het projectje een hele tijd liggen. Maar sindsdien heb ik meer en meer rosé-goud in mijn garderobe en juwelenkistje, dus besloot ik er maar eens werk van te maken.

© Lieve Deduytschaever 181014 05

De body van de tas wilde ik initieel maken uit een simpele kurk met zilveren details, maar toen ik een maandje geleden bij Toverstof binnenstapte, werd ik instant verliefd op een synthetische kurk met koperkleurige tekening. Ik kocht het laatste stukje van de rol en zal dat koesteren, en er erg zuinig op zijn. Het paste echter wonderwel bij de andere stoffen. Ik knipte mijn Versa Versa en de tas kreeg vorm op het naaiweekend in Malle.

© Lieve Deduytschaever 181014 03

Mede dankzij de uitgebreide handleiding in het boek is dit een tas die heel snel in elkaar zit. Echt moeilijke technieken hoef je niet te kennen om het naaiwerk tot een goed einde te brengen. Voor de versteviging van de body koos ik voor decovil light. Jammer genoeg maakte ik de verkeerde keuze en verstevigde ik de voering in plaats van de kurk. Ik dacht dat de kurk stevig genoeg was op zichzelf. Het stoort niet, maar achteraf gezien had ik het toch beter omgekeerd gedaan. Ook de versteviging van de klep, vlieseline H630, valt een beetje slapjes uit.

© Lieve Deduytschaever 181014 10

De Versa Versa is een stuk groter dan gedacht. Ik voegde aan de binnenkant een ritszakje en twee open zakjes toe, zodat ik meer dan mijn portefeuille en zonnebril kwijt kan. Ik ga namelijk nergens heen zonder mijn telefoon, kam, elastiekjes, handcrème, lippenstift, tandenstokers, kauwgom, balpen… en de hele reutemeteut. Ik heb graag een paar onderverdelingen in mijn tassen. De voering voor de zakjes was een van de leuke cadeautjes die op het naaiweekend gesponsord werken. Dit mooie katoentje sponsorde Babarum en de kleuren passen wondermooi bij het goud en de kurk.

© Lieve Deduytschaever 181014 11

Het leuke aan dit model is dat je de klep van de tas kunt afritsen en vervangen door een andere. Die andere(n) komen er zeker… maar dat is voor een volgende keer!

© Lieve Deduytschaever 181014 12

Wat denk je, kan ik over straat met deze overdaad aan goud en bling-bling?

© Lieve Deduytschaever 181014 02

Zin in meer Belgische creaties? Die kan je zien bij:

FlaflinkoKhadetjesNaaisdrovje –  The Needle Of ChoiceWilwarinCouture
LarthSkwadraatliveAdivastyleJust DelphineNoxeemaMiss Pixie
Gezien bij JustinePlus 2 is 5!MimalokiLilliepawillieSewing à la carte
Miel de FleurMarieke FalderiekeStoffenspulletjes

Tot snel,
Lieve

41 gedachten over “Stik Belgique: Mijn eigen designertas – de Versa Versa

 1. Je kan zeker over straat lopen met deze “bling bling” tas. Ik snap je punt. Ik ben zelf ook niet zo’n “bling bling” en tralala dame. Maar in dit geval, zorgt het goud juist voor de nodige accenten (bij de donkere stof). Het maakt het geheel zachter. Prachtige combinatie. Knap gedaan.

  Like

 2. Wat een mooie tas. Die combinatie van de jeans en goudkleurige tassen. Een beetje bling bling maar toch heerlijk stoer. Nou en of dat je met deze tas de straat op mag!

  Like

 3. Ik maakte de Versa Versa ook ooit, en vond die toen ook gigantisch – dat is het nu ook weer niet, maar in mijn hoofd zat precies een kleiner tasje ;). Goed idee van de zakjes binnenin, anders is dat maar een rommeltje. Nu enkel nog vaak gebruiken ❤

  Like

  1. Ja, de tas was een kleintje in mijn hoofd. Ik voeg altijd veel vakjes toe aan mijn tassen, maar vaak gebruiken, da’s een ander verhaal… Ik heb een hele verzameling, maar in de praktijk gebruik ik haast altijd dezelfde.

   Like

 4. Amai zo leuk! Ik ben totaal geen tassenmadam (lang leve het eastpakzakje dat vervangen worden als het stuk is) maar op deze ben ik wel een beetje jaloers 😮
  Dat vervangbare klepje is zo cooooooool 😮
  Die stoffencombinatie is zo on-inge maar zo mooi ❤

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s