Let’s Sti(c)k Together: Een terugblik op mijn goede voornemens van 2018

Begin vorig jaar riep Marjolein ons op om onze goede voornemens op te lijsten. Een jaar later is het hoog tijd om er eens op terug te blikken… Ik overloop de mijne samen met jou!

18157163_10211358990223802_4807226239215224763_n

 1. In 2018 wilde ik iets voor mijn ventje naaien. Met het hoesje voor zijn tekentablet heb ik dat voornemen ingelost, maar ik vond het toch iets minder spectaculair dan het Theohemd dat ik voor ogen had. Ik zal nog wat overtuigingskracht nodig hebben om ooit een kledingstuk voor hem te naaien. Maar hoop doet leven, toch?©Lieve Deduytschaever 180325 11
 2. Ik wilde graag meedoen met een SWAP. De plannen waren er, maar het leven haalde mij en mijn SWAP-maatje in, waardoor ik uiteindelijk een Versa Versa tas voor mezelf maakte. Mijn SWAP-angst overwon ik echter dankzij Davina, die alle deelneemsters aan haar naaiweekend opdroeg een ritstasje te maken voor een onbekende. Spannend!
 3. Een vestje maakte ik ook, dus da’s eigenlijk al drie op drie. Met een dekentje van mijn overleden grootmoeder maakte ik het Jacky vestje van La Maison Victor. Smaakt naar meer!© Moors M - 6U6A0264
 4. Ook het vierde voornemen kan ik afstrepen. Ik maakte niet minder dan zeven broeken in 2018! Mijn favoriet is de Bertha van Fibre Mood, omdat de broek volledig naar mijn lichaam aangepast is. Danzij de uitgebreide richtlijnen op de site van Fibre Mood kan jij dat ook!
 5. Puntje vijf moet ik jammer genoeg op mijn lijstje plaatsen. Die zwierige overslagjurk die ik zo graag wilde maken, kwam er niet… De stof ligt klaar, het patroontje heb ik ook, maar de angst dat ik ze nooit zal dragen houdt mij tegen.
 6. Zes kan ik ook afstrepen: ik ging twee keer op naaiweekend, een keertje met Pia en een keertje met Davina, en ik genoot met volle teugen! 
 7. Aaaaaah bij deze ben ik jammer genoeg in de mist gegaan. De tijd en de inspiratie ontbrak me om mij in te zetten voor het goede doel. Uitvluchten, vind ik nu. Naaien voor het goede doel, het staat nu al op de planning van 2019!
 8. Twee themamaanden deden we in 2018, in plaats van de drie in mijn goede voornemens. Ze konden echter wel tellen! Met de #naaimaandtegenverspilling stond juni in het teken van recyclage en upcycling, en in mei gingen we de sportieve toer op. Niet helemaal geslaagd dus, maar toch op goede weg. Welke thema’s zouden jullie dit jaar graag zien verschijnen?
 9. Jaaaaa, ik was vergeten dat ik mezelf had voorgenomen om die mooie jas van mijn schoonmama te verwerken in een handtas. Een vergeten voornemen, dat toch uitgevoerd werd en meteen ook kaderde in een themamaand. Zo blij met mijn Romana mini hipster! Weer eentje dat ik kan afstrepen.@Michael Moors 180321 04
 10. Jammer genoeg is de hoes voor mijn schoonmama’s tuinparasol nog steeds niet geboren. Intussen vraagt ze daar al twee jaar naar… Slechte punten!
 11. Ook de trimesteriële blogvergadering met de Girls in Uniform stond op mijn verlanglijstje. Jammer genoeg hebben we elkaar nog minder gezien dan vorig jaar. Drukke agenda’s die niet overeen kwamen lagen aan de basis van die mislukking. Zouden we dat in 2019 beter kunnen?
 12. Het laatste voornemen was niet moeilijk. Ik wilde verder gaan op de weg die we met de blog waren ingeslagen en dat deden we! Eind 2018 kwam ons eerste patroontje bovendien gratis op de markt. Dit voornemen kan ik dus heel fier van mijn lijstje schrappen!

  Stinger - Girls in Uniform
  De Stinger tas, een handige allrounder voor hem en haar.

Oeps, 7 op 12, met de hakken over de sloot. Kan beter… maar hé, ik heb dit jaar met volle teugen genoten van mijn hobby. Naaien, creatief bezig zijn, samenwerken met mijn favoriete Girls in Uniform én met mijn ventje… wat kan ik mij nog meer wensen?

© Moors M - IMG_5196

Laat dat nu net zijn wat ik ook jou toewens in 2019: een hobby waar je volledig in opgaat, waarmee je jezelf verder ontwikkelt en waarin je ook sociaal je gading vindt, een hobby waarmee je andere mensen en jezelf gelukkig maakt. Meer moet dat niet zijn!

©Hanne Decock 171204 05

Meer lezen?

Sewing à la CarteNathalie’s Naaisels, ViTess, stokstaartje doet het zo, Woohoo by Davina, Frullemieke, WilwarinCouture, Gezien bij Justine,
The Needle Of Choice

Tot snel,
Lieve

24 gedachten over “Let’s Sti(c)k Together: Een terugblik op mijn goede voornemens van 2018

 1. Ik wens je een “rijk” jaar om alle dromen,verlangens, opdrachten,… waar te maken in een goede gezondheid met veel warmte om je heen.

  Like

 2. Een fijne terugblik, een heerlijk lijstje van geslaagde naaimomenten. De stingertas staat op mijn lijstje om eens uit te proberen. En je tas uit de leren jas, die vind ik echt super. Ik wens je een fijn nieuwjaar vol mooi dromen die uitkomen.

  Like

 3. Fijn om die overzichtjes overal te bekijken. En vooral fijn om te zien hoeveel doelen er wel gehaald werden. Fan van Stinger, die komt zeker nog op mijn lijstje!

  Like

  1. Goede voornemens zijn meestal van voorbijgaande aard… Ik heb ze in mijn achterhoofd gehouden, maar wat ik niet gehaald heb, is niet zo erg. We zien dit jaar wel of het alsnog lukt! Ik ben benieuwd naar jouw Stinger.

   Like

 4. ik wens je een jaar vol naaiplezier toe! qua thema’s is interieur of naaien met restjes ook altijd een leuk thema omdat het de zaken zijn die anders minder gemaakt of geblogd worden
  maar doe vooral jullie goesting

  Like

 5. Het enige dat ik voor mijn wederhelft maakte afgelopen jaar was een hemd! Er kruipt veel tijd in, maar er volgt er dit jaar zeker nog eentje, dus ik kan het alleen maar aanbevelen!

  Like

 6. Mooi Lieve! Blij dat ik je heb kunnen helpen met twee voornemens af te vinken 😉 Ik plande o.a. ook een nieuw hemd voor mijn ventje in 2019, heel benieuwd of ik er eindelijk in ga slagen voor hem passende dingen te maken!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s