Oscar en de Wolf

Nog voor Mijn Tas 2 uit was, stond ik al te popelen om met het boek aan de slag te gaan. Dat het op mijn wenslijstje voor Kerst kwam, dat was een zekerheid. Alleen had ik mijn geduld overschat, of mijn ongeduld onderschat, het is maar hoe je het bekijkt.

Toen ik mijn petekind Wolf vroeg wat hij wilde voor Kerst, zei hij zonder aarzelen: een rugzak. Op zoek naar het perfecte patroontje kwam ik uit bij de Oscar II, een rugzak uit het boek dat ik zou krijgen voor Kerst. Damn. Wat nu? Wolf op zijn kerstcadeau laten wachten tot een stuk in het nieuwe jaar? Neen, dat kon ik niet over mijn hart krijgen.

© Lieve Deduytschaever 181224 03

Ik leende het boek van een vriendin en ging aan de slag. Wolf koos voor een prachtige blauwe gabardine buitenstof van Babarum en ik verraste hem met een passend katoentje voor de voering, een wolvenstofje van De Stoffenkamer. Ik koos voor zwarte accenten in de vorm van tassenband en ritsen. Verder gaf ik Wolf een opdracht: ontwerp je eigen logo.

© Lieve Deduytschaever 181224 08

Al is er heel wat voorbereidend werk aan de Oscar II, op zich is hij niet zo moeilijk te maken. De mooi geïllustreerde stap-voor-stap fotohandleiding loodste mij vlotjes richting de eindmeet. Vriendin Liesbet zette Wolf’s logo over op flockfolie en de huilende wolf kwam op de voorzak-met-rits en op de steekzakken binnenin.

© Lieve Deduytschaever 181224 17

Op de rug besloot ik het anders aan te pakken. De Oscar II dankt zijn stevigheid aan de style-vil panelen, maar eigenlijk zou ik een klevende versteviging wel handiger vinden. De gabardine had namelijk de neiging om te gaan golven, wat nog meer opviel in het grote rugpaneel. Ik stikte een geometrische wolf op de rug van de zak, waardoor alles nu mooi op z’n plaats blijft zitten.

© Lieve Deduytschaever 181224 19

De techniek gebruikte ik voor het eerst, maar is eigenlijk heel simpel. Je print de tekening op ware grootte en tekent ze over op patroonpapier. Dat speld je vast op stof-en-style-vil. Voorzichtig stik je met een driedubbele steek over de tekening, en je probeert zo weinig mogelijk af te hechten. Ik begon met de buitenranden en werkte zo naar binnen toe. Enkel de kleine lijntjes onder de neus moest ik apart stikken. Daarna scheur je het patroonpapier weg en daar is je tekening!

© Lieve Deduytschaever 181224 16

Omdat ik vind dat zo’n jongen nooit opbergruimte genoeg heeft, stikte ik binnenin nog een paar extra zakjes. Eentje met rits en een paar open steekzakken over de breedte van de rugzak op het voorpand binnenin. Daarnaast maakte ik met een restje zwarte canvas een breed steekvak, verstevigd met style-vil, waarin hij eventueel een Ipad of een kleine laptop kwijt kan. Ik voegde ook een lint-met-musketon toe, waar Wolf zijn sleutels aan kan hangen. Zo hoeft hij er nooit meer naar te zoeken!

© Lieve Deduytschaever 181224 02

Op de valreep besloot ik nog de bodem waterdicht te maken. Je weet nooit waar zo’n tiener zijn rugzak achterlaat… Toeval wil, dat mijn zus Elke een paar weken voordien kwam aanzetten met brede repen zwart kunststof, restanten uit statiefzakken van klankman Jan, de papa van Wolf. Leve de recyclage!

© Lieve Deduytschaever 181224 18

Als extraatje maakte ik nog een klein pennenzakje met de resten van de stof.

© Lieve Deduytschaever 181224 05

Wolf glunderde toen hij zijn rugzak uitpakte en toen hij na het kerstfeest vertrok, droeg hij hem al fier op de rug. Niets kon mijn ‘meterhart’ meer verwarmen!

© Lieve Deduytschaever 181224 06

Wat denk je, wil jouw tiener gezien worden met deze Oscar?

© Jan Van Hende 190102 01

© Jan Van Hende 190102 05

© Jan Van Hende 190102 03

Tot snel,
Lieve

 

 

23 gedachten over “Oscar en de Wolf

  1. Prachtig en zo gepersonaliseerd 👍denk dat mijn kleinzonen da ook wel zouden willen…maar Dees Bommi is daar echt nog nie klaar voor 😏

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s