Let’s Sti©k Together – impulsief, ikke?

Toen Sonja aankondigde dat het thema van deze Let’s Stick Together editie ‘impulsaankopen’ was, schreef ik meteen: “Deze laat ik aan mij voorbij gaan, want ik heb geen impulsaankopen in huis”. Mijn woorden waren nog niet koud… of ik moest ze alweer intrekken.

@ Lieve Deduytschaever 190316 02

Op Facebook zag ik een mooie handtas passeren. Eentje waarop een prachtige dreamcatcher in blauwtinten stond te pronken. Mijn ventje is fier op zijn Indiaanse roots en er hangen hier in huis een paar dreamcatchers, dus de tas trok meteen mijn aandacht. Het was liefde op het eerste gezicht. Michael’s ‘Bomma Blauwe Wolk’ wordt deze maand 91 jaar. Een plus een is twee.

@ Lieve Deduytschaever 190316 07

Het bleek om een Pools polyester paneel te gaan en ondanks de torenhoge verzendkosten besloten Michael en ik twee paneeltjes te bestellen bij Mamidu. Een paar dagen later stond de postbode aan de deur. Liefde op het tweede gezicht… de kleuren zijn prachtig, de tekening gewoonweg top.

@ Lieve Deduytschaever 190316 05

Toen besefte ik dat ik een beetje impulsief te werk gegaan was. De website krioelt van de prachtige stoffen en paneeltjes in eco-leer, polyester en katoen. Misschien had ik beter meteen een voorraadje ingeslagen. Dat zou de verzendkosten misschien wat verzachten… maar spijt komt te laat. Ooit bestel ik nog wel eens iets in Polen en dat doe ik het meteen goed. Hoop ik.

@ Lieve Deduytschaever 190316 09

Over een patroontje hoefde ik deze keer niet al te diep na te denken. Ik wilde een shopper met verzonken rits voor de Bomma. Twee rechthoekige panden verbonden door een bodemdeel en vier delen voor de voering-met-rits. Twee hengsels en een draagriem. Klaar. Toch lijkt het eenvoudiger dan het is. Tegen dat alles getekend en geknipt was, had ik al verschillende keren mijn hoofd gebroken over de afmetingen van de puzzel.

@ Lieve Deduytschaever 190316 08

Ik wilde namelijk spelen met kleur. Blauw, van de Bomma’s Indiaanse naam ‘Blauwe Wolk’, niet enkel in het paneeltje, maar ook in de rest van de tas. Ik gebruikte een restje blauw canvas van de Oscar rugzak die ik mijn petkind Wolf cadeau deed. Het paste prachtig bij het waterige blauw van het Poolse paneel. Het voorpand deelde ik op in twee stukken en ook de bodem kleurde donkerblauw. De ritsdelen haalde ik nog net uit een restje polyester en de voering werd, net als hengsels en riem, egaal blauw.

© Michael Moors 190317 02

Met een restje blauw kunstleer en polyester maakte Michael drie tassels die het Indiaanse thema nog versterken. Omdat de Bomma nogal vergeetachtig is, wilde ik dat ze steeds kan zien van wie ze de tas cadeau kreeg. Mijn schoonzus en vriendin Annelies was zo lief haar machine boven te halen en een tekstje te borduren op het voorpaneel. Ik kreeg meteen zin in een nieuwe naaimachine, maar neen, zo impulsief ben ik gelukkig niet. Die tekst en de tassels geven de tas nét dat beetje meer. Bomma Blauwe Wolk was in de wolken van ons cadeautje. Hopelijk kan ze er nog vele jaren van genieten.

© Michael Moors 190317 01

Meer impulsaankopen kan je bewonderen bij:

Sewing à la Carte, Blogliesje, Woohoo by Davina,
Two Owlettes, KreATRIEN, Miel de Fleur, Nie Nie Sewing, Gezien bij Justine,
Just Delphine en  OOYAmade

Tot snel,
Lieve

23 gedachten over “Let’s Sti©k Together – impulsief, ikke?

  1. Tof gedaan.
    Helemaal voor haar uitgedokterd en met liefde gemaakt: dat zijn de beste cadeau’s.
    En dat paneeltje? Dat is ook gewoon heeeeel mooi. Neen, op die link gaan we dus niet klikken!

    Like

  2. Een coole oma met een coole tas. Ongelooflijk hoe er uit velen van jouw blogberichtjes altijd zoveel liefde naar je familie wordt gevoeld.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s