Gelezen en goedgekeurd: I Love T-shirts

T-shirts en topjes, ik heb er eigenlijk niet genoeg. Toch slaagde ik er tot nu toe niet vaak in er zelf te maken. Af en toe zag ik wel een patroontje naar mijn zin passeren, maar ik begon er nooit aan. Het nieuwe boek ‘I Love T-shirts‘ van Fran Vanseveren was de schop onder mijn kont die ik nodig had om in gang te schieten.

@ Lieve Deduytschaever 190322 06

Vijftien patroontjes voor man en vrouw, gebundeld in een mooi en overzichtelijk boek. In tegenstelling tot ‘I Love Sweaters‘ koos Fran er deze keer voor elk patroon voor kind én volwassene te tekenen. Niet meer nodig om zelf een kinderpatroontje om te toveren tot een model voor dames, zoals ik deed met de Jesi sweater. De maten gaan van 92 tot XXL en er is een grote variatie aan modellen, waardoor iedereen wel iets naar z’n zin en maat zal vinden.

© Moors M - 6U6A4904

Van zodra het boek in de bus lag, ging ik ermee aan de slag. Het stofje van Pieke Wieke lag al klaar. Mijn oog viel op de leuke Nodo, een licht oversized model met V-hals, aangeknipte mouwen en een tof knoopdetail op de heupen. Het deed mij denken aan de bloesjes uit mijn jeugd. De knoop voerde me in gedachten meteen naar een zomerse terrasje. Omdat ik het T-shirt iets neutraler wilde maken, liet ik dat detail weg en naaide ik een boordje onderaan.

@ Lieve Deduytschaever 190322 01

Ik moet eerlijk toegeven: V-halzen schrikken mij een beetje af. Er kan zoveel mis gaan en soms krijg ik de V niet helemaal perfect. Dankzij de duidelijk getekende stap-voor-stap handleiding in het boek ging het deze keer meteen goed. De V achteraan moest ik een keertje uithalen maar dat hoort erbij, toch?

© Moors M - 6U6A4920

Voor de drie patroonbladen koos Fran opnieuw voor een systeem met kleurtjes. Geen wirwar van lijntjes, maar een heel overzichtelijk blad waar je elk patroon snel terug vindt.

@ Lieve Deduytschaever 190322 08

Mijn eerste stuk uit het boek vind ik alvast een voltreffer! Ik ga zeker nog eens met ‘I Love T-shirts’ aan de slag en hoop stiekem dat ik ook een mannenmodel mag maken voor mijn ventje. To be continued…

© Moors M - 6U6A4876

Tot snel,
Lieve


Titel: I love T-shirts
Auteur: Fran Vanseveren
EAN:  9789401455961
Uitgeverij Lannoo
Richtprijs: €22,99

19 gedachten over “Gelezen en goedgekeurd: I Love T-shirts

  1. Mooi, ik kocht het boek nog niet, wegens nog te veel op het to do-lijstje, maar misschien zet ik hem wel op mijn verjaardagslijstje, altijd leuk een nuttig kado te krijgen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s