Sewchallenge – black is the new print

Davina daagde ons opnieuw uit elkaar uit te dagen. Ze koppelde random een aantal blogsters aan elkaar en die gaven elkaar telkens drie criteria. Marieke en ik moesten niet lang nadenken over de uitdaging. Ik merkte bij het scannen van haar site op dat ze niet vaak voor zichzelf naaide en dat ze een beetje stoffenverslaafd is, en ging voor deze criteria:

 • iets voor jezelf
 • een ‘oud’ patroon
 • een stofje uit je voorraad

Benieuwd hoe zij het er vanaf bracht!

© Lieve Deduytschaever 190414 10

Marieke had gezien dat ik zelden of nooit voor mijn ventje naai en gaf mij deze opdracht:

 • iets voor je man
 • een patroon dat je niet eerder gebruikte
 • voorzie het kledingstuk van een uniek detail

Logo sewchallenge

De criteria zouden geen problemen mogen geven. Toch moest ik even slikken. Wie de blog volgt weet dat ik al jaren iets voor Michael wil naaien. Maar behalve een hoesje liet hij het mij nooit toe. Bijna tegen zijn zin maakte ik begin dit jaar een ‘thuisbroek’ voor hem, die hij gelukkig nooit lang in de kast laat hangen. Omdat hij liever achter dan voor de camera staat, haalde die broek nooit de blog. Dankzij het duwtje van Marieke mocht ik deze keer ‘officieel’ aan de slag met het leuke boek I Love T-shirts. Driewerf hoera!

© Lieve Deduytschaever 190414 08

Michael wist wel heel goed wat hij wilde: een simpel zwart t-shirt. Hoe eenvoudiger hoe beter. De T-Hemp was het enige patroon dat hem kon bekoren. De prachtige, zware, zwarte kwaliteitstricot vond ik bij Toverstof in Destelbergen. Ook over het unieke detail hoefde ik niet lang na te denken. Michaels logo sierde tot nu toe enkel zijn foto’s en het gratis Stinger patroon. Tijd om daar verandering in te brengen.

© Lieve Deduytschaever 190414 03

De stof is ongelofelijk mooi en ik ben blij met de afwerking van het t-shirt. Toch ben ik er niet gelukkig mee… Volgens de matentabel zou de T-Hemp goed moeten passen, maar mijn ventje heeft nogal brede schouders. Het ziet er perfect uit, maar als hij zijn armen strekt, trekt het aan de mouwen een beetje tegen. De rug had dus een paar centimeter breder moeten zijn. Michael vindt de stof ook te zwaar voor een zomers t-shirt. Heel vaak zal het de volgende maanden dus niet uit de kast komen.

© Lieve Deduytschaever 190414 07

Hoewel mijn ventje zonder tegenspartelen alle pasbeurten doorstond, kreeg ik hem jammer genoeg niet zover dat hij model speelde voor een fotoshoot. Maar hé, een eerste stap is gezet. Op naar meer!

© Lieve Deduytschaever 190414 01

Meer geslaagde uitdagingen zien?
Woohoo by DavinaMaMariekeJust DelphineOoyamade
Moestash – Vlijtig Liesje KnutseltNaadjes en Draadjes

Tot snel,
Lieve

PS: Vandaag koos een online lotingsprogramma de drie winnaressen van de Kamille PDF patroontjes. Esther en Eva wonnen hun exemplaar hier op de blog, Manon werd uit de Instagram deelnemers geloot. Proficiat dames! Sturen jullie snel een mailtje?

20 gedachten over “Sewchallenge – black is the new print

 1. Ik vind het alvast héél mooi en supernetjes afgewerkt! Jammer dat de pasvorm niet helemaal goed is, maar dat weet je dan weer voor de volgende keer. Op naar meer naaisels voor Michael!

  Like

 2. ik ben echt blij dat je iets hebt kunnen maken voor Michael. Het kiezen van de juiste maat zal ook alleen maar gemakkelijker worden als je vaker iets maakt, binnenkort draagt hij niets liever. Tof gevonden ook om het zwart zo wat te breken met die M onderaan.

  Like

 3. Superleuk met dat logo erop! Jammer dat het niet 100% goed zit dus nu snel de koe bij de horens vatten en een tweede exemplaar maken, zodat hij ervaart wat een luxe het is, een vrouw met zo’n talent!

  Like

 4. Ik vind het echt een heel mooie T-shirt. Naaien voor mannen wordt echt zwaar onderschat. Het zijn de moeilijkste klanten en het is een leerproces vind ik. Laat je zeker niet tegenhouden omdat deze ene T-shirt niet helemaal goed is, maar neem gewoon mee wat je ervan leerde naar een volgende keer. Super leuk gedaan met dat logo ook.

  Like

  1. Ik blijf het proberen, want het was inderdaad geen makkelijk proces. Maar als ik nu opgeef, mag ik misschien nooit meer iets voor hem naaien. Binnenkort staat het Stoffencircus op het programma… wie weet vind ik daar nog zo’n mooie stof.

   Like

 5. Het shirt ziet er prachtig uit! Super om dat logo erop te zetten als detail. Ik was zo benieuwd wat je zou gaan maken daarvan :). Heel spijtig dat de pasvorm niet naar wens is…. maar ik heb alle vertrouwen erin dat je dat zeker moet kunnen aanpassen en dan voor de herkansing…. gewoon stiekem zonder dat hij het weet en dat ligt dat nieuwe shirt zomaar in zijn kast ;). Zeker als hij die broek zoveel draagt, gaat hij toch blij moeten zijn met een shirt. Enneh mannen moet je niet vermoeien met op de foto gaan, zijn talent ligt in foto’s maken als ik jouw foto’s zo zie. Tx voor mijn maatje zijn geweest.

  Like

 6. Haha: Ik las op FB Hoe krijgen jullie je man zover dat hij voor de camera wil poseren? Ik heb er ook steeds moeite mee om T-shirts en overhemden voor manlief op de paspop te presenteren in plaats van aan zijn lijf op foto. Je hebt een mooi T-shirt afgeleverd en zo leuk met het persoonlijke logo. Jammer dat niet helemaal perfect maar de volgende zal zeker perfect zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s