Kira uit ‘I love rokjes en broeken’

Fan als ik ben van Fran Vanseveren en haar werk, kon ik niet wachten om haar nieuwste boek ‘I love rokjes en broeken‘ in huis te halen. Het boek bevat 15 modellen die telkens gaan van maatje 92 tot XXL. Het leuke is ook dat je in het boek patronen vindt voor het hele gezin. Jongen, meisje, man of vrouw: in dit leuke naslagwerk vind je voor elk wat wils. Ook ik zag in één oogopslag heel wat leuks voor mezelf en voor mijn ventje. Als eerste koos ik voor de comfy Kira broek.

De Kira broek maak je uit katoen, lichte jeans, linnen of viscose. Ik had echter een leuke broekenstof met een klein beetje elasticiteit liggen die ik al een hele tijd wilde gebruiken. Al raadt Fran het gebruik van elastische stoffen af, ik hoopte dat het wel zou meevallen.

Omdat de pasvorm bij een broek super belangrijk is, maakte ik eerst het Kira shortje uit het boek. Gelukkig gebruikte ik een restje stof, want de short was niet geschikt voor mijn niet-standaard lijf. Ik deed dus de aanpassingen die ik bij zowat elke broek moet doen: ik voegde wat extra zithoogte toe en nam midden achter een stukje in. Omdat de Kira een beetje te laag richting de heupen viel naar mijn zin, voegde ik ook een tailleband toe.

Vol vertrouwen knipte ik de lange Kira uit mijn mooie stof. Geen flauw idee waar ik die ooit gekocht heb, maar ik vind de blauw-grijze kleur en de streepjes een superleuke combinatie, zeker voor een losse, makkelijke broek.

Net zoals in de andere boeken uit de reeks (‘I love sweaters‘, ‘I love t-shirts‘ en ‘I love sweaters en hoodies‘) wordt aan de hand van eenvoudige, duidelijke tekeningen en tekst stap voor stap uitgelegd wat je moet doen. Kan gewoon niet missen!

Op die manier loodste het boek mij heel vlot naar een mooi resultaat. Al ben ik niet zo’n fan van elastieken in de taille, de broek zit heerlijk en, al zeg ik het zelf, staat mij ook wel goed.

Ik ben mijn ventje stilletjes warm aan het maken, zodat ik ook voor hem een broek mag naaien uit het heerlijke ‘I love rokjes en broeken’. Maar lukt het me niet, dan wil ik zeker nog een paar andere dingen maken voor mezelf. Want zeg nu zelf, leuke rokjes en broeken heb je toch nooit genoeg?

Tot snel!
Lieve


Titel: I love rokjes en broeken
Auteur: Fran Vanseveren
EAN: 9789401476744
Uitgeverij Lannoo
Richtprijs: €24,99

7 gedachten over “Kira uit ‘I love rokjes en broeken’

  1. Hmm…best wel een mooie broek. Op het eerste zicht oogt ze wat klassiek ; maar ze is ook hip en jong. Mooi gemaakt. Fijn dat je jouw ervaringen met een paroon deelt. Ik heb nog nooit iets gemaakt uit de boeken van Fran Vanseveren ; wél eens in de bib gebladerd in het t-shirt-boek. Ik kan het niet concreet aangeven waarom ik toen dacht dat het niets voor mij was. Misschien moet ik toch eens gaan kijken naar andere dames met iets voller figuur die de patronen gebruikten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s