Zalig vertoeven buiten mijn comfortzone: de India Hoodie uit ‘I love sweaters & hoodies’

Toen ik vernam dat Fran Van Severen een nieuw boek uitbracht, kon ik haast niet wachten tot het in de winkels lag. In het boek staan namelijk acht modellen voor vrouwen en meisjes en zes modellen voor mannen en jongens, voor zowel beginners als gevorderde naai(st)ers. Of zoals ik het lees: voor elk wat wils en ontzettend veel mogelijkheden.

Ik ben iemand die lichtelijk stress krijgt als er te veel keuzemogelijkheden zijn. Het duurde dus een hele tijd voor ik beslist had welk model ik wilde maken met die mooie bloemenstof die ik vorig seizoen bij Veritas kocht. Ik bladerde door het boek, en nog eens, en nog eens… Heel wat modelletjes hadden potentieel, maar ik geraakte er niet uit. Uiteindelijk besloot ik te kiezen voor het model dat het verste buiten mijn comfortzone lag: de India hoodie is een oversized model met kap en een koordje in de onderzoom.

Origineel is het een kort modelletje voor op een broek met hoge taille. Aangezien ik nogal een koukleum ben en zelden jeansbroeken draag die tot mijn navel komen, verlengde ik de trui met zo’n 10 centimeter. De kleinste maat viel nog steeds groot uit voor mij, dus ik versmalde de zijkanten en mouwen een beetje.

De kap dubbelde ik in dezelfde stof, lekker makkelijk, al denk ik dat een contrasterend kleurtje ook wel leuk was geweest. De koordjes in de kap liet ik weg, en het koordje in de zoom onderaan verplaatste ik naar het midden van mijn rechterbeen. Een koordje dat ter hoogte van mijn kruis hangt te bengelen, vind ik een beetje vreemd…

Aan het eind van de rit ben ik helemaal weg van mijn heerlijke herfsthoodie. Een mooi zacht stofje, een model waarin ik helemaal mag wegkruipen en een kap voor de koude dagen. Ideaal!

Nog op zoek naar het boek?

Afwerking:  Paperback
Aantal pagina’s:  128
Afmetingen:  230×200
Verschijningsdatum:  24/08/2020EAN:  9789401469593
Nur-code:  Hobby’s algemeen
Uitgever:  LannooDruk:  1

Tot snel,
Lieve

7 gedachten over “Zalig vertoeven buiten mijn comfortzone: de India Hoodie uit ‘I love sweaters & hoodies’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s