Een groene hoodie voor een groene jongen

Op 1 september zou mijn oudste zoon zijn eerste stapjes zetten als groentje op de middelbare school. Je mag groentje dan ook heel erg letterlijk nemen, aangezien hij vanaf dan elke dag in een groen uniform richting schoolpoort zou trekken. 33 Jaar voorheen had ik het hem al voorgedaan en eerlijk gezegd had ik na 6 jaar dik genoeg van deze kleur. In mijn kast is er de afgelopen twee decennia dan ook geen spatje flessengroen meer binnengeslopen. Mijn zoon geniet echter van al dat groen aangezien bij later bioloog wil worden.

Maar bon, ondanks het kleurentrauma en door een gebrek aan kant-en-klare truien in de juiste kleur op het wereldwijde web, besloot ik zelf een hoodie te maken. De juiste kleur stof vinden was vrij gemakkelijk en ik kocht dan ook meteen enkele meters, met enkele andere toekomstige truien in het achterhoofd. Een mens kijkt best vooruit, nietwaar?

Het geschikte patroon zoeken was echter een ander paar mouwen… Ondanks mijn uitgebreide collectie naaitijdschriften en naaiboeken, vond ik nergens mijn zin. Tot ik plots in een van de naaigroepen op facebook een melding zag over het nieuwe boek van Fran Van Severen  ‘I love sweaters en hoodies’ enkele dagen voor de start van het nieuwe schooljaar.  Ja hoor, de Alfa was precies wat ik zocht! Het is een basispatroon voor een sweater met verschillende afwerkingsmogelijkheden en uitermate geschikt om er een eigen twist aan te geven.

Ondanks het feit dat mijn zoon eerder aan de smalle kant is, herinnerde ik mij dat eerdere creaties uit de boeken van Fran nogal nipt zaten. Ik nam dus een maat groter maar werkte zonder de opgegeven naadwaarde en kortte het voor- en achterpand alsook de mouwen 3 cm in. Bij een eerste pas bleken de mouwen plots een stuk te kort (of waren de armen van mijn zoon plots disproportioneel lang in verhouding met de rest van zijn lichaam). Gelukkig lukte het mij om hoge polsboorden aan te zetten met als extraatje duimgaten, tot grote vreugde van mijn fietsende zoon. Aan de hals kwam een kap zonder nestelogen en touw. Achterafgezien had ik de kap beter doorgestikt want bij het wassen raakt deze steeds uit vorm.

En zoonlief? Die was megablij om te ontdekken dat mama haar belofte had gehouden. Zo zag ik mijn groene jongen de eerste schooldag in mijn zelfgemaakte groene hoodie vertrekken op de fiets richting een nieuw avontuur. Geweldig toch?

Ook zo’n speciale verzoekjes gekregen voor het nieuwe schooljaar? Deel ze gerust met ons!

Veel naaiplezier!

Tatiana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s