Een jurkje voor de herfst

Al werk ik vooral met de patronen van Bel’Etoile, La Maison Victor en FibreMood, af en toe kan ik het niet weerstaan de Burda’s te doorbladeren als ik in de winkel ben. Valt mijn oog dan op iets leuks, dan neem ik het natuurlijk mee, ook al neem ik mezelf telkens weer voor geen extra patronen of boekjes meer te kopen. Net als stoffen shoppen is boekjes kopen een kleine verslaving…

Zo ook met de Burda Easy 02/2020. In eerste instantie viel ik voor de patronen op de cover, maar ook binnenin stond heel wat moois. Ik doorbladerde het, legde het opzij en vergat dat ik het boekje had… tot ik op zoek was naar een patroon dat paste bij de leuke blauw-gebloemde crêpe die ik kocht bij Shanitex Stoffenkraam in Nederland. Omdat ik bang ben dat synthetische crêpe wat zweterig is op hete zomerdagen, wilde ik een jurkje voor de herfst maken. Daar horen natuurlijk driekwart mouwen bij!

Het leuke aan de ‘blousejurk’ is dat het een losser modelletje is, maar dat je je taille toch een beetje in de verf kan zetten door de elastiek die erin zit. Ook in de hals en in de mouwen zit elastiek, waardoor je het zo los of vast kunt maken als je wil. Maak het iets losser en je kan de jurk over je schouder laten vallen. Niet echt iets voor mij, want daar word ik nerveus van, dus maakte ik de hals iets minder wijd. Heerlijk toch, dat je zelfs in de makkelijke patroontjes je eigen ding kan doen!

Daarnaast is de jurk ook nog eens supermakkelijk te maken. Als je niet zo’n holle rug als ik hebt, zit ze in een wip in elkaar. Ik zou het intussen moeten weten, maar steeds weer doe ik mijn eerste pas en merk ik dat er een stofoverschot ter hoogte van de onderrug is. En dan moet ik beginnen prutsen met figuurnaden…

De patroondelen van de rok moet je zelf tekenen en zijn eigenlijk gewoon rechthoeken. Ik vond de totale breedte van de rok wat veel om te rimpelen met de elastiek, dus ik koos ervoor om de stofbreedte te gebruiken. Zo heb ik slechts één zijnaad en minder ‘overbodige’ stof. Ik vond de jurk zo al volumineus genoeg.

Het voordeel van zo’n crêpestof is dat je het niet moet strijken na het wassen. Laten drogen op een kapstok en je kan er zo weer in. Aan het einde van de rit ben ik heel blij met mijn vrolijk blauwgebloemde herfstjurk. Is de rok een beetje kort uitgevallen voor mijn leeftijd? Het kan nog nét vind ik. Ik moet wel eens testen wat dat geeft op de fiets.

Tot snel,
Lieve

5 gedachten over “Een jurkje voor de herfst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s