Geritste laptophoes

Een creatie, gebaseerd op dat van de Belgische meester-tassenmaakster Katrienette, die de mosterd ging halen in het Belgische boek Stof voor Durf het Zelvers, gemaakt met prachtige materialen van het Belgische walhalla voor tassenmakers k-bas, door een Belgische voor een Belgische… Ik denk dat zoiets wel past in de Stik Belgique maand van Flaflinko

Logo Stik Belgique

Of ik zin had om een cadeautje voor zijn dochter te naaien, vroeg mijn collega. Euh… Tuurlijk wil ik dat!

© Lieve Deduytschaever 181007 03

Een laptop wil je natuurlijk wel goed beschermen. Zelf ga ik altijd op stap met mijn Ida tas, maar ik kan goed begrijpen dat een tiener niet zo staat te springen om naast haar boekentas nog een tweede tas mee te sleuren. Een hoes die in haar rugzak past is interessanter.

© Lieve Deduytschaever 181007 07

Patroontjes voor zo’n handige laptophoes zijn niet zo dik gezaaid, maar gelukkig maakte Katrienette er al eens eentje en legde ze meteen ook uit hoe ze haar patroontje tekende. Ideaal! Het enige wat ik veranderde is het ritsvak vooraan. Zoiets is altijd handig om nog wat toebehoren van de laptop in te steken, die je anders los in je tas laat slingeren.

© Lieve Deduytschaever 181007 01

Felblauw is de lievelingskleur van het meisje, dus kocht ik een prachtige lap koningsblauw kunstleer bij k-bas. Voor de voering trok ik samen met mijn collega gezellig naar Ikea en ik koos voor zwarte ritsen uit mijn voorraad. De combinatie van zwart en blauw maakt de laptophoes net iets pittiger, wat voor een jong meisje zeker mag. Omdat het kunstleer op zich al erg stevig is, streek ik vlieseline H630 tegen de voering, zodat de laptop goed beschermd is maar de hoes toch soepel blijft.

© Lieve Deduytschaever 181007 06

Tijdens het naaiweekend van Davina in Malle ging ik vol enthousiasme aan de slag. Al is het kunstleer heel makkelijk te verwerken (ik naaide met een universele naald en dat ging vlotjes), ik merkte wel dat de dikke naden af en toe stokken in de wielen staken. Zo zijn mijn hoekjes niet 100% mooi doorgestikt. Jammer dat uithalen geen optie is, want elke steek laat een gaatje na in het kunstleer, want vanaf de tweede hoek ging het wel al veel vlotter.

© Lieve Deduytschaever 181007 08

Aan het einde van de rit was ik best tevreden. Toch werd het nog even spannend… Jelle (jawel, van de heerlijke webshop Babarum) leende haar 13 inch laptop voor een testje, maar mijn hoes was bedoeld voor een 15 inch computer. Toen ik na het weekend thuis kwam, probeerde ik het met de Macbook Pro van mijn ventje en ik merkte dat de rits moeilijk dicht ging. Maar elke laptop heeft lichtjes andere afmetingen, dus ik wachtte in spanning af tot mijn collega op maandagavond het cadeautje afgaf. Stress!!!!

© Lieve Deduytschaever 181007 09

Intussen weet ik dat het nipt is in de hoogte en de breedte, maar dat de laptophoes toch heel enthousiast onthaald werd. Katrienette wist mij te vertellen dat haar laptop zich nog wat gezet heeft, dus ik hoop dat het dichtritsen in de toekomst toch wat vlotter gaat. En anders… heb ik een excuus om er nog eentje te maken!

© Lieve Deduytschaever 181007 04

Wat vind jij van de kleurencombinatie? Top of flop?

Meer Belgisch moois kan je vinden bij:

Flaflinko – Naaisdrovje – The Needle of Choice – Woohoo by Davina – Blogliesje –
Wilmarin Couture – Jongens toch! – Skwadraatlive – Made for Inka –
Adiva Style – Noxeema – Miss Pixie – Gezien bij Justine –
Mimaloki – Just Delphine – Khadetjes –
Plus 2 is 5! – Nathalie’s Naaisels

Tot snel,
Lieve

23 gedachten over “Geritste laptophoes

 1. Top! Ik vind het een mooie combinatie.
  Ik maakte een tijd geleden een hoes voor mijn MacBook en ik bleef maar meten. Uiteindelijk op safe gespeeld en 2 cm speling bovenop de metingen genomen. Just in case he 😉

  Like

 2. Deze is echt top!!!
  Je doet me eraan denken dat mijn laptop hier ook al efkes ligt te wachten op een hoes 😉.
  De stoffencombinatie vind ik super 😍

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s