Koper en print: een ideale herfstcombinatie

Sommigen denken dat een vrouwelijke militair of politieagent steeds sportief gekleed gaat. Dat we enkel jeans, sneakers, trainingsbroeken en fleece dragen. Wel, niets is minder waar bij de girls. Ik draag in mijn vrije tijd graag dingen die het tegenovergestelde zijn van mijn combats en kaki broek: rokjes, jurkjes of pumps. Als je dan een klein beetje kunt naaien, zijn de mogelijkheden eindeloos. Dus toen ik tijdens een Fabric sales een prachtig koperkleurig stofje vond met een symmetrische print, moest en zou ik er iets van maken. Een chique midi rok voor de herfst ontbrak nog in mijn garderobe dus hopla.  En omdat ik toen ook een donkerblauwe tricot vond met een mooi reliëfje, had ik direct voldoende stof en inspiratie om de volledige outfit te maken.

 

Een midi rok maakte ik al eens maar de berekening van mijn plooien vond ik niet meer terug. Dan doen we het de Margot-manier: de helft van de breedte van je stof, bepalen hoeveel pooien je wilt en dan kijken met trial en error hoe groot je de plooien kunt maken.

Ik wou mijn rok net over de knie want het stofje is vrij stijf dus de rok blijft al wat openstaan, wat ik een leuk effect vind.  Een tailleband en een rits erin en voila, die rok was klaar. Ik denk dat ik met het rekenwerk erbij er drie uur aan heb zitten werken. Maar mijn volgende midi rok wordt er toch eentje met zakken, heb ik mezelf beloofd.

© Lieve Deduytschaever 181022 03Nu het bovenstukje nog in een patroon gieten: mijn mooie tricot is wel wat donker van kleur maar ik vond het reliëf speciaal genoeg om het niet te combineren met een andere kleur. En omdat het een herfstoutfit wordt, moest mijn truitje lange mouwen hebben. Met die bedenkingen kwam ik weer automatisch bij de Aster trui. Een oerklassieker maar zo veelzijdig.

© Lieve Deduytschaever 181022 01

Natuurlijk had ik niet goed gecheckt of mijn stofje wel voldoende stretch had.  Gevolg: mijn tailleband is wel in de juiste maat qua omtrek, maar ik moet toch iets meer wurmen om het aan en uit te krijgen dan bij een gewone tricotstof. Weer een leermomentje…

© Lieve Deduytschaever 181022 02

Maar enfin: met mijn cognackleurige laarzen erbij heb ik wel een toppertje als herfstoutfit. Manlief was niet zo enthousiast maar ik kreeg al veel complimentjes over mijn rok. En vooral, ik loop er zelf graag mee te pronken  En daar doen we het toch voor?

© Lieve Deduytschaever 181022 04

Tot schrijfs,
Margot

4 gedachten over “Koper en print: een ideale herfstcombinatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s