Ik ga op vakantie en neem mee… drie Stingers!

Elk jaar trekken wij op groot verlof naar zonnige oorden. Sinds mijn eerste naailes was mijn omkeerbare shopper telkens trouw op post. Jammer genoeg begon die toch wel wat te verslijten en sinds vorig jaar zocht ik naar een patroontje om de tas te vervangen.

©Lieve Deduytschaever 180919 03

Vlak voor onze vakantie besefte ik ineens dat ik nog steeds geen nieuwe strandtas gemaakt had. Vele patronen hadden mijn aandacht getrokken, evenveel had ik er opzij gelegd wegens niet wat ik zocht. Het werd hoog tijd om aan de slag te gaan, anders had ik niets zelfgemaakt om op vakantie mee rond te struinen!

©Lieve Deduytschaever 180915 07

Zelf aan de slag met potlood en papier dan maar. Mijn ventje was aan dezelfde tafel aan het werk en kwam er al snel bij zitten. Hij had een hele lijst met dingen waarmee ik rekening moest houden. Leuk, zo samen zitten brainstormen over vorm, kleur en indeling!

©Lieve Deduytschaever 180914 06

De tas moest een buitenvak met rits hebben, groot genoeg voor Michael’s tablet. Binnenin wilde hij zijn GSM veilig kunnen wegbergen en had hij vakken nodig voor zijn zwemspulletjes. Er moest ook voldoende plaats zijn voor een badhanddoek, zonnecrème en een flesje water. Hij wilde de tas graag met een lange riem over zijn schouder dragen.

©Lieve Deduytschaever 180914 15

Ik daarentegen wilde de tas met de twee hengsels over mijn schouder dragen, en wilde ze gebruiken als handbagage op het vliegtuig. Een extra buitenvak leek mij wel handig. Kortom: de tas moest multifunctioneel zijn. Aan het einde van de rit lag er een ruwe schets voor onze neus. Ik kon eraan beginnen.

©Lieve Deduytschaever 180915 02

Een paar jaar geleden kocht ik -tijdens de uitverkoop van een stoffenwinkel- een grote lap gecoate jeans, die ik al gebruikte voor mijn dagelijkse Jozefien en voor een stoere toiletzak. Die combineerde ik voor onze tassen met zwart kurkleer uit Portugal, een combinatie die de tassen ook in minder zonnige oorden bruikbaar maakt.

©Lieve Deduytschaever 180919 06

Voor de voering ging ik naar Ikea, maar in de gewone stofjes vond ik weinig dat ook voor een man bruikbaar was. Ik kocht een paar leuke kussenslopen in zacht gemarmerd katoen. Als versteviging koos ik voor vlieseline H640, omdat ik een slappe tas wilde, die we ook in de valies konden steken (nvdr: in het uiteindelijke patroon koos ik voor style-vil, zodat de tas mooi op zichzelf recht zou staan).

©Lieve Deduytschaever 180915 10

Voor mezelf koos ik voor een open steekvak aan de voorkant en een tabletvak met rits aan de achterkant. De tas van Michael heeft twee grote ritsvakken en beide tassen hebben tal van grote en kleine binnenvakjes. Twee dezelfde tassen, maar toch weer anders…

©Lieve Deduytschaever 180915 06.JPG

Vanaf dat moment liep ons projectje volledig uit de hand. Wat begon als een zoektocht naar de ideale strandtas, eindigde met de geboorte van het allereerste (gratis) patroontje van Girls in Uniform: de Stinger.

©Lieve Deduytschaever 180914 16

Heerlijk, zo’n samenwerking met mijn ventje. Michael verzorgt al sinds het begin van Girls in Uniform een groot deel van de foto’s en was ook nu weer heel enthousiast om het grafische aspect van het patroon op zich te nemen. Michael’s nickname is Stinger. De naam van de tas was dan ook snel gekozen.

©Lieve Deduytschaever 180914 02

De Stinger doorstond op reis meteen z’n eerste vuurproef: de mijne ging mee het vliegtuig op en aan het zwembad stonden beide tassen broederlijk naast elkaar. Ook op uitstap gingen ze met plezier met ons mee. Stiekem was ik zo fier als een gieter wanneer ik mijn ventje met zijn tas zag lopen… Op vakantie met drie Stingers!

©Lieve Deduytschaever 180915 09

Wil je zelf ook zo’n handige tas maken? Hier vind je het patroontje.

©Lieve Deduytschaever 180914 19

Tot snel,
Lieve

PS:
– Met de code ‘stinger’ krijg je nog tot 31 december 10% korting op al je aankopen bij De Stoffenknop.
-Alle foto’s werden tijdens de reis genomen. De binnenfoto’s nam ik tijdens een paar luxueuze uurtjes in The Loft in Brussels Airport, en de andere foto’s nam ik in de tuinen van hotel Lopesan Baobab in Maspalomas (Gran Canaria).

6 gedachten over “Ik ga op vakantie en neem mee… drie Stingers!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s