Foute kersttrui

“Het zou fijn zijn als iedereen een foute kersttrui aandoet voor ons feest” appte mijn schoonzusje vorig jaar very last minute naar alle genodigden. Een foute kersttrui… daar bleef ik tot op dat moment altijd heel ver vanaf. Veel geld uitgeven voor zo’n trui, daar had ik dus ook geen zin in. Tijd om nog op zoek te gaan naar een aanvaardbaar exemplaar had ik evenmin.

© Lieve Deduytschaever 181220 06

Maar waarom iets kopen als ik alles in huis heb om mij eens lekker creatief uit te leven? Ik heb in mijn kast een stapeltje truien liggen, te mooi om weg te gooien, maar die ik eigenlijk niet meer aandoe. Laat daar nu nét een bordeauxrood exemplaar tussen zitten…

© Lieve Deduytschaever 181220 04 

In mijn stoffenvoorraad vond ik een stukje zwarte fleece, een restant van een trui die ik ooit in stukken knipte, en wat oranje vilt dat ik gebruikte voor de uiltjes van onze naaidate voor het goede doel. Knoopjes voor de ogen, muts en voor op de ‘jas’ had ik ook nog liggen. Het enige waarvoor ik snel snel naar De Stoffenkamer liep, was een stuk wollig witte stof. Voering voor een jas? Geen idee wat het eigenlijk is. Maar het kon dienen voor mijn ideetje.

© Lieve Deduytschaever 181220 08

Wat geknip, geplak en genaai en een half uurtje later was mijn foute sneeuwman klaar. Zelf vind ik hem een beetje creepy, al kreeg ik wel heel wat complimentjes van mijn schoonfamilie. Nadien ging de trui terug de kast in en werd hij vergeten… maar dit jaar haal ik hem zeker opnieuw boven voor kerst!

© Lieve Deduytschaever 181220 05

Wat denk jij ervan? Creepy of gewoon gezellig fout?

Tot snel,
Lieve

5 gedachten over “Foute kersttrui

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s