Een hippe handige polsband

Ik geef het grif toe: ik ben een ijdeltuit. Zonder make-up ga ik zelden de deur uit en ik beslis meestal de avond voordien al wat ik de volgende dag ga aandoen, want anders sta ik te lang te twijfelen voor de spiegel. Ik besteed aandacht aan mijn kapsel, nagels en juwelen, en mijn handtas en schoenen zijn afgestemd op de kleuren van mijn kledij. Het zal niet altijd even goed lukken, maar ik doe toch mijn best om alles samen te laten passen.

© Lieve Deduytschaever 190204 17

Nu ik meedoe aan een studie van het UZ en van de VUB rond chronische nek- en/of rugpijn en slaapproblemen moet ik veertien weken lang een knoert van een horloge dragen dat elke beweging registreert. Een dikke streep door mijn ‘stijlrekening’ die onmogelijk te camoufleren valt. Toen ik het zag, overwoog ik even er meteen mee te stoppen. In het belang van de wetenschap (en in de stille hoop op minder rugpijn) beet ik toch maar door.

© Lieve Deduytschaever 190204 24

Toeval wil dat ik een hobby heb waarmee ik wel een paar stijlfoutjes kan verdoezelen. Ik vroeg de toelating om de band achterwege te laten, en ging op zoek naar een toffe vervanging. Wat gepruts en gesukkel later lagen twee polsbanden naar mij te kijken. Het horloge klikt uit de houder. In het ‘geheime zakje’ aan de binnenkant van mijn pols kan ik het makkelijk kwijt.

© Lieve Deduytschaever 190204 27

Is de studie achter de rug, dan krijgen de polsbanden een tweede leven, want in dat kleine zakje kan je ook wat centen of je huissleutel kwijt. Superhandig als je zonder handtas op stap wil, maar toch wat centen voor de WC-madam wil meenemen.

© Lieve Deduytschaever 190204 28

Natuurlijk wil ik dat de banden bij mijn outfit passen. Ik ging dus voor twee kleuren kunstleer: de bruine is een restje van Margot’s Blanche, de donkere zag je eerder al in het jasje dat ik aan Liesbet gaf.

Hip? Geen idee, maar ik vind mijn armbanden wel stoer! Mocht je zin hebben om zelf met dit ideetje aan de slag te gaan dan vind je de handleiding hier. Veel plezier ermee!

© Lieve Deduytschaever 190204 15

Heb je zelf ook chronische rugpijn en wil je meedoen aan de studie? Het UZ en de VUB zoeken nog kandidaten. Stuur een mailtje aan Anneleen.Malfliet@UGent.be, dan krijg je alle info.

Wat denk je, hip of toch wat minder modieus?

© Lieve Deduytschaever 190204 29

Tot snel,
Lieve

14 gedachten over “Een hippe handige polsband

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s