Een winterse Heron hack

Dat ik fan ben van de Blou patronen, is algemeen geweten. In mijn kast hangen een Celeste, een Maya, twee Cobalts en twee Herons.

img_3868

Dat het nu wat stiller is op het Blou front, heeft alles te maken met de professionele activiteiten van de twee dames achter de schermen. Druk op het werk, minder tijd om te ontwerpen. In afwachting van hun nieuwe patroontjes, ging ik nogmaals aan de slag met de Heron.

© moors m - 6u6a0350

Op zich heb ik nog niets moeten veranderen aan het patroon, want mijn truien zitten perfect. Maar ik ben een echte koukakker en in de winter zie je mij dan ook constant rondlopen met sjaaltjes of hoge kragen. Ik besloot de Heron te hacken om hem winterproof te maken.

© moors m - 6u6a0317

Ik zocht mijn inspiratie op Pinterest en vond een handleiding om een wijde kraag te maken. Voeg de kraag toe aan de Heron en klaar!

© moors m - 6u6a0341

Eigenlijk ligt de trui al een paar maand te wachten op een plekje op de blog. Uit angst dat er iets misloopt, draag ik mijn zelfgemaakte spullen pas als ze op foto staan.

© moors m - 6u6a0320

Je zou maar eens een vreselijk vlek maken of je trui op 90 graden wassen… en er dan geen foto’s van hebben. Voor mij is dat een dubbel verlies. Ja, je trui is voor de vuilbak en dat is al erg genoeg, maar het is ook een blogpost minder! Zo blijven heel wat kledingstukken op de kapstok hangen tot er tijd is voor een fotoshoot.

© moors m - 6u6a0310

Het mooie rode gebreide stofje kocht ik enkele maanden geleden bij Toverstof. De bedoeling was, dat ik een trui maakte voor bij mijn Bertha broek. Alleen zoog de felle kleur van de trui de aandacht weg van de grijze Bertha en koos ik uiteindelijk een zachtere kleur voor de video-opnames. Mijn Heron verdween naar een vergeten hoekje…

© moors m - 6u6a0398

Nu de winter keihard toegeslagen heeft, kom ik niet meer buiten zonder een lekker warme trui. Deze Heron met sjaalkraag leent zich perfect voor een winterse uitstap.

© moors m - 6u6a0356

Poseren bij vriestemperaturen is dan wel een uitdaging, zowel voor het model als voor de fotograaf, maar het winters zonnetje kleurt de foto’s zo mooi… Mijn Heron heeft dus hét ideale moment uitgezocht om weer boven water te komen.

© moors m - 6u6a0286

Zo’n felle rode kleur zag je bij mij nooit eerder op de blog. Wat vind jij ervan, is het voor herhaling vatbaar?

© moors m - 6u6a0281

Tot snel,
Lieve

19 gedachten over “Een winterse Heron hack

 1. Wat een fantastische kleur! Dat maakt de winter meteen wat vrolijker 😉
  Ik probeer altijd zo snel mogelijk foto’s te maken, maar vanwege het koude en trieste weer doe ik dat nu vooral voor een witte muur of ergens anders binnen. Kan niet wachten totdat het weer voorjaar wordt!

  Like

 2. Echt een prachtige kleur en leuk gecombineerd met de riem. Ik probeer mijn kleren ook wat te sparen maar ga hier niet extreem ver in. Ik naai om te dragen en niet om te bloggen dus lukken foto’s niet dan is dat maar zo. Nu ben ik op stap met een tas die eigenlijk nog es op de foto moet, we zien wel 😉

  Like

  1. Lol ja, ik had het ook al eens elders gezien. Als je de blog even doorgaat, zal je dit soort riemen vaker tegenkomen. Ik vind dat ze een leuk accent geven aan mijn outfit en je creëert een instant taille!

   Like

 3. Heel mooie hack. Geen zorgen, de kleur staat jou mooi. Ik heb dezelfde stof liggen. Ik ga er een blackwood cardigan van maken, van Helen’s Closet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s