Dikke pret met Odette

We hebben allemaal wel onze manieren om lapjes stof van een deftige oppervlakte op te naaien. Etuis, topjes, tasjes… Het Odette T-shirt uit LMV is ook ideaal om van je reststofje iets moois te maken. Hoewel ik het direct hoog op mijn naailijst had geplaatst, duurde het nog een hele tijd voordat ik effectief begon aan het patroontje. De stof van mijn kerstjurkje had ik iets te ruim gekocht en het leek me zonde om niets met die lapte doen.

Van An wist ik dat Odette vrij breed valt. Voor een getailleerd versie heb ik dus duchtig mijn taille versmald en het lijfje nog wat verlengd. Het resultaat leek me een leuke all rounder die je zowel klassiek als sportief kunt combineren. Om dat te testen, trokken de girls naar het shoppingcenter in Sint-Niklaas. Nu ja, niet echt daarom. Alle redenen voor een gezamenlijk uitje met de naaimaatjes zijn goed en we hadden onze bijdrage aan de plaatselijke economie voor de solden nog niet geleverd…

Het beloofde een leuke dag te worden, want in de eerste winkel waar we binnenstapten, vonden we een diadeem die we niet konden laten liggen. De rest van de dag hebben we dus met de allerschattigste oortjes rondgelopen. Bekijks dat we hadden!

Bij soldenshoppen denken sommigen dat dames automatisch met twintig
winkeltassen naar huis keren maar neen… Ik kocht een stoere broek waar ik
mijn Odette perfect mee kon combineren, Tatiana vond een mooi truitje en that’s it… 

Shoppen kreeg bij ons andere betekenis sinds we naaien. We worden steeds kritischer op de afwerking van kledij, staan hoofdschuddend te kijken dat een print niet mooi doorloopt of een zoom slecht afgewerkt is. En vooral, we stellen onszelf meer de vraag: kan ik dat zelf niet beter maken? Maar een leuke militaire print of een knuffelbaar stofje, daar kunnen we nog steeds niet aan weerstaan.

Van shoppen en dat kritisch zijn, krijg je honger en dorst. Dus eerst een lekker aperitiefje waar vooral Tatiana erg van genoot en daarna de inwendige mens versterken met héél gezonde voeding. Moet eens kunnen hé.

Ik weet niet meer hoeveel winkels we zijn binnengestapt, maar we zijn wel geëindigd in een naaiwinkel. Hoe kan het ook anders? Tatiana gaf me een cadeaubon voor mijn verjaardag dus die moest op en er zijn altijd wel leuke dingen te vinden in een naaiwinkel.

Op het einde van de dag was het een sobere shoppingtrip gebleken, maar knoertgezellig met veel gegiebel. Mijn Odette toonde zich als een echte all rounder en mijn oortjes liggen klaar voor een volgende trip met mijn maatjes.

En jij, wat doe jij als je met naailustigen op stap gaat?

Tot schrijfs,
Margot

3 gedachten over “Dikke pret met Odette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s