Let’s Sti(c)k Together – in januari halen we de broeksriem aan

De laatste jaren was Let’s Sti(c)k Together een vaste waarde in blogland. Marjolein verenigde ons en daagde ons met haar leuke thema’s telkens weer uit om voorbij onze grenzen te gaan. Nu Marjolein beslist heeft zich meer toe te spitsen op haar gezin, neemt Sonja het van haar over. Haar eerste thema is helemaal mijn ding: “Januari is een dure maand. Trek de broeksriem aan en maak iets met spulletjes die je al in huis hebt”.

@Lieve Deduytschaever 181228 14

Tegenwoordig naai ik geregeld voor andere mensen. Zij betalen stof en fournituren, en in ruil voor mijn naaiwerk mag ik hun ‘bestelling’ ook op de blog plaatsen. Zo kan ik voordelig genieten van mijn hobby, zonder de druk van ‘mijn uren die betaald worden’. Want zeg nu zelf, als iemand je betaalt voor je werk, dan moet het perfect zijn, toch? Nu weten mijn vrienden dat ze bij mij terecht kunnen voor een unieke tas of jurk, maar dat ik geen resultaatgarantie geef.

@Lieve Deduytschaever 181228 13

Voor deze Let’s Sti(c)k Together ging ik aan de slag voor Leen, de sympathieke vriendin van een collega Luchtmachter, die helemaal into Vespa is. Het leuke scooterstofje van Babarum en de koperkleurige fournituren had ik al maanden klaarliggen, maar de tijd ontbrak mij om ermee aan de slag te gaan. Vlieseline heb ik standaard in mijn voorraad zitten, dus ook die hoefde ik niet meer te kopen. Het Jozefien patroontje uit Mijn Tas is hier intussen al een klassieker geworden…

@Lieve Deduytschaever 181228 02

Hoe leuk het stofje ook is, ik vond dat de tas een minder kleurrijke tegenhanger mocht hebben. Ik liet Leen kiezen uit een paar opties en ze ging zonder aarzelen voor zwart leer, de kleur van haar motorkledij.

@Lieve Deduytschaever 181228 15

Met de #naaimaandtegenverspilling trokken de Girls in Uniform al enkele keren de kaart van de upcycling. Een jaartje geleden kocht ik voor een prikje een mooie maar ouderwetse zwarte lederen jas in de kringloopwinkel en die kwam in dit projectje goed van pas. Omdat ik hem heel voorzichtig uit elkaar haalde, kon ik er net twee mooie lappen uithalen, groot genoeg voor de klep van de tas.

@Lieve Deduytschaever 181228 12

Ik heb wel een beetje ‘gezeurd’ in de opdracht… Toen ik de tas in elkaar begon te zetten, vond ik dat ook de binnenkant een zwart accent kon gebruiken. De zwarte biais kocht ik dus tijdens het naaien voor dit project. Maar als ik het hard zou spelen, zou ik kunnen zeggen dat ik die in december kocht en niet in januari…

@Lieve Deduytschaever 181228 11

Wat vinden jullie? Ben ik geslaagd of gebuisd voor deze editie van Let’s Sti(c)k Together?

@Lieve Deduytschaever 181228 08

Tot snel,

Lieve

Meer januari-projectjes kan je bekijken bij:

Sewing à la carte,  Two Owlettes, Jongens toch!, Nathalie’s Naaisels, Woohoo by Davina, Just Delphine, OOYAmade, Naaisdrovje, KreATRIEN,
The Needle Of Choice, Wilwarin Couture, Blogliesje,
Gezien bij Justine, stokstaartjedoethetzo

32 gedachten over “Let’s Sti(c)k Together – in januari halen we de broeksriem aan

 1. Super mooie tas en het zwarte leeraccent maakt het helemaal af. Ben je geslaagd zeker zou ik zeggen. En over die bias zwijgen we he dat heb ik niet gelezen. Ik ben trouwens ook aan de slag rond en vespa. Kom volgende week maar eens piepen 😉.

  Like

 2. Ik vind het een super geslaagd project en ik ben geïnspireerd 🙂 Door jullie blogpost over Mijn Tas heb ik beide boeken inmiddels in huis. Door studie deadlines heb ik nog niet echt tijd gehad om er mee aan de slag te gaan, maar als het goed is heb ik na vandaag weer alle vrije tijd voor mezelf… Ik denk dat ik met de Jozefien ga beginnen, of raad jij een ander model aan voor een beginnend tassenmaakster zonder ervaring?

  Like

  1. Op den duur is je kast vol, en hoeveel tassen heeft een mens nodig hé? Het hangt er natuurlijk ook af hoeveel werk er aan is. Ik ga binnenkort de Blanche maken ‘op bestelling’, en dan ga ik voor het eerst een zakcentje extra vragen. Er is per slot van rekening wel meer dan 16 u werk aan hé…

   Like

 3. Leuk! En zo naai je ook eens een stofje met vespa’s 😉 Dat zie ik je anders niet meteen doen 🙂 Die vriendin zal wel blij zijn met haar tas!

  Like

 4. Superleuke tas! Ik zou het zwart persoonlijk niet zo hard hebben laten doorwegen, maar als de ontvanger er maar content mee is he! Knap gedaan!

  Like

  1. Bedankt Davina. Ieder zijn smaak natuurlijk… Het is een tas met grote vlakken, dus hoe je het ook draait of keert, het zwart zou heel aanwezig zijn. In mijn ogen wordt de tas daardoor neutraler en makkelijker te combineren met je kledij.

   Like

 5. Ik ben niet zo’n fan van de Vespa-stof. Iets te fel naar mijn zin. Maar dat loste je heel goed op door de rustigere flap. En er een leren jas voor uit elkaar halen: sjiek. Ik ben nog maar een paar keer in een kringloopwinkel binnen geweest en het lukt met niet om in kleding stof te zien voor andere projecten. Dat “oog” moet je blijkbaar kweken.
  Ik vind dat je helemaal geslaag bent in de uitdaging!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s